Home > Events > Crăciun fericit!
01 December, 2023
2:18 am

El s-a întrupat. Creatorul și-a asumat natura umană! Incredibil și paradoxal! Dacă aceasta este adevărat, atunci și eu am posibilitatea să devin… Dar nu am curaj să repet cuvintele unui învățător spiritual… Este posibil oare ca „Dumnezeu a devenit om pentru ca omul să devină Dumnezeu”, cum spunea sfântul Atanasiu și mulți alți părinți spirituali în trecut și în prezent? Acest adevăr se reflectă în mod evident în tot mesajul evanghelic al Celui născut din Fecioara Maria, care ne asigură: „vom veni la tine și ne vom face locuință la tine, deoarece prin har deja ești părtaș la natura divină” (In 14,23, 2 Pt 1,4).

Frica de a urma vocația pentru a deveni ceea ce ești chemat să fii ne îndepărtează de natura umană autentică, care în sine deja conține chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Credința în această posibilitate și harul Celui care deschide în fața ta aceste perspective noi sunt porțile spre o Lume Nouă, unde întâlnești adevărata Naștere a Domnului, unde se petrece miracolul metamorfozei tale spirituale și fizice.

Crăciun fericit!

În rugăciune,
Diaconul Edgar Vulpe