Home > Events > Evenimente curente > Tabăra de Vară pentru copii 2019
29 July, 2019
9:00 am
Fundația de Binefacere Casa Providenței, str. Mușatinilor 1

Browse map

Tabăra de vară „Pictează vara în culori” este un proiect destinat copiilor dornici să cunoască lucruri noi, să participe la activități interesante și instructive și să-și facă noi prieteni. Este o posibilitate unică pentru dezvoltarea copiilor și însușirea de către aceștia a valorilor umane necesare pentru integrarea lor fructuoasă în societate.

Sunt invitați copiii cu vârsta cuprinsă între șapte și zece ani, obligatoriu după clasa I. Sunt favorizați cei din familii social-vulnerabile, care nu au posibilitatea de a participa la alte tabere de vară din motive financiare.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29 iulie – 3 august 2019 în incinta Fundației de Binefacere „Casa Providenței”.

Înscrierea copiilor se va face pe data de 15 iulie, de la 9:00 – 17:00.

Programul tip al unei zile de Tabără este 9:00 – 17:00

9:00 – sosirea copiilor, înviorare, jocuri pe mici grupuri;
10:00 – teatru de zi, mici grupuri – dezbaterea temei, gustarea de dimineață;
11:00 – jocuri sportive pe echipe;
13:00 – pauza de prânz;
14:00 – ateliere creative;
15:00 – competiții sportive;
16:30 – gustarea de seară;
17:00 – plecarea participanților.

Înscrierea copiilor la Tabăra de Vară presupune participarea lor zilnică la programul propus de organizatori. Totodată, dorim ca fiecare copil participant să respecte spaţiul de desfăşurare a activităților.

Pentru înscrieri părinții prezintă:

  • certificatul de naștere al copilului,
  • copia buletinului de identitate a părintelui

De asemenea, părinții vor semna un acord cu Fundația de Binefacere „Casa Providenței”, ce privește condițiile de participare a copilului, drepturile și obligațiile ambelor părți.

În cadrul taberei, copiii vor participa la jocuri de echipe, cântece și dansuri, ateliere de lucru manual de diverse tipuri și o ieșire în afara orașului. Totodată, pe lângă aspectul distractiv, activitățile propuse urmează să dezvolte în copii valori umane necesare pentru viitorul lor, atât în cadrul societății cât și a vieții de familie.

Valorile ce urmează a fi descoperite anul acesta sunt: bucuria de a trăi; prudența; cumpătarea; prietenia; statornicia; dreptatea.

Copiii sunt viitorul omenirii, deaceea misiunea de a contribui  la dezvoltarea lor multilaterală și morală este una esențială pentru fundața noastră.

Taxa de participare pentru 6 zile în Tabără este de 500* lei.

* Fundația de Binefacere Casa Providenței îşi propune ca niciunui copil care doreşte să participe la Tabăra de Vară să nu îi fie îngrădit accesul din cauza problemelor financiare. Există, aşadar, posibilitatea, în cazul unor probleme sociale grave, acordării – în mod confidenţial – unor burse speciale de participare; pentru informaţii suplimentare luați legătura cu echipa organizatorică.