Home > Evenimente > Acreditarea Ambasadorului pe lângă Ordinul Suveran de Malta

Marți, 14 octombrie 2014, Stela Stîngaci a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran de Malta, Alteței Sale Eminentisime Fra’ Matthew Festing, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.
În cadrul Audienței Oficiale cu Alteța Sa Fra’ Matthew Festing, Ambasadorul Stela Stîngaci a adus mulțumiri pentru asistența socială și umanitară oferită celor nevoiași din țara noastră pe parcursul anilor, a mai multor inițiative de caritate, exprimând interesul autorităților moldovenești pentru dezvoltarea și intensificarea, în continuare, a relațiilor cu Ordinul Suveran de Malta și realizarea unor noi proiecte sociale.
La rândul său, Alteța Sa Fra’ Matthew Festing a menționat că decizia autorităților moldovenești de a acredita un Ambasador pe lângă Ordinul Suveran de Malta deschide un nou capitol în relațiile dintre părți și a confirmat disponibilitatea Ordinului de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu țara noastră, în special, în domeniile social și umanitare.
Marele Maestru al Ordinului a subliniat: “Astăzi Ordinul Suveran de Malta acordă ajutor medical, social și umanitar în peste 120 de țări. Datorită 13.500 de membri și cu sprijinul neprețuit a 80.000 de voluntari și 25.000 de medici, asistenți medicali și paramedici, Ordinul Suveran de Malta gestionează spitale, centre de sănătate, unități ambulatorii, instituții pentru persoane în vârstă și cu handicap. Malteser International, care este Agenția de ajutor umanitar și social la nivel mondial a Ordinului, este pe prima linie în caz de calamități naturale și în atenuarea consecințelor conflictelor armate.”
Rețeaua diplomatică al Ordinului Suveran de Malta este instrumentul operațional al activităților sale umanitare. Aceasta permite pentru a fi un membru activ al comunității internaționale și să fie de ajutor prin activitatea sa ospitalieră. În Republica Moldova, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, ES Peter Canisius von Canisius, a deschis recent o Cantină socială în Chișinău, unde, în fiecare lună, se oferă 1000 de prânzuri calde persoanelor nevoiașe. Acest proiect a fost inițiat pe 2 iunie 2014 în parteneriat cu Fundația de Binefacere “Casa Providenței”, care pe parcursul a mai multor ani oferă asistență socială și materială diverselor categorii de beneficiari, preponderent, copiilor și celor vârstnici. Prin urmare, datorită binefăcătorilor noștri generoși, în afara altor servicii sociale, din iunie 2014 Casa Providenței oferă zilnic peste 150 de prânzuri săracilor din municipiu.
Pentru perioada de Craciun, Ambasadorul Ordinului a planificat, de asemenea, distribuirea pachetelor alimentare pentru cei săraci.

Să binecuvânteze Domnul binefăcătorii noștri generoși!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.