Home > Evenimente > Papucei pentru cei fără de ei > Activități culinare a voluntarilor

Sâmbătă de dimineață voluntarii Casei Providenței s-au adunat pentru a coace biscuiți cu tematica sărbătorilor de iarnă. Aceștia au fost matinali și au venit de la 10 dimineața înarmați cu sucitoare, forță în brațe și voință de muncă.

După o scurtă sesiune de instructaj, voluntarii au început prepararea și întinderea aluatului. Biscuiții sunt preparați după o rețetă poloneză și sunt neobișnuit de aromați și condimentați. Cu toate acestea, pentru cel mai savuros gust posibil, “cofetarii” au avut grijă să pună cel mai important ingredient – dragostea. Biscuiții sunt destinați vânzării în cadrul evenimentelor “Magia carității” și a târgurilor de Crăciun pe 4, 10 și 17 decembrie. Cu banii obținuți, vor fi achiziționate cadouri și încălțăminte de iarnă pentru 40 de copii din familii social-vulnerabile din satul Costuleni în cadrul campaniei organizată anual “Papucei pentru cei fără de ei”.

15 voluntari pofticioși de muncă au reușit într-un final să coacă peste 350 de biscuiți delicioși. După ce i-au gustat, însăși voluntarii au rămas șocați de ce bunătăți sunt capabili să gătească. Următorul pas le-a permis să dea frâu liber imaginației și să glazureze prăjiturile cât mai creativ posibil. Unii dintre ei au reușit să picteze adevărate opere de artă.

Pe lângă scopurile pragmatice ale acestei activități, aceasta a servit și pentru întărirea comunității de voluntari a fundației. Ei au petrecut o zi împreună și au dat dovadă de unitate și de spirit de lucru în echipă. Chiar dacă pare extenuantă o astfel de zi, munca nu mai e muncă atunci când te distrezi. Am întrebat o voluntară dacă nu a obosit după o întreagă zi de preparat biscuiți, și mi s-a răspuns astfel: “Nu am cum să spun că o astfel de activitate m-a obosit. Cunoscând scopul final al ei, a fost mai mult decât o plăcere să lucrez, mai ales înconjurată de atâția oameni minunați.”

Mai multe detalii despre campania de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei” găsiți AICI.

Autor: Cosmin Cojocari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.