Home > Evenimente > Ajutorul voluntarilor europeni

În perioada 7-10 aprilie în orașul german Dresda a avut loc un Seminar practic organizat de Asociația ”Inițiativa Creștină pentru Europa” – www.freiwilligendienst.de, care promovează pe parcursul ultimilor 25 de ani voluntariatul internațional în favoarea proiectelor sociale și de caritate în Europa Centrală și de Est. Datorită parteneriatului cu această organizație, pe parcursul a ultimilor ani, câțiva voluntari din Germania au activat și activează actualmente în cadrul proiectelor sociale a Casei Providenței. În particular, merita de menționat angajamentul responsabil și bunăvoință sinceră a tinerilor din Germania – Katrina Holst, Rebecca Oehme și Michaela Schirrmeister, care se dedică misiunii ”Casei Providenței” alături de alți voluntari, împreună cu personal angajat și comunitatea Surorilor Providenței.

Directorul Fundației de Binefacere ”Casa Providenței” Părintele Diacon Edgar Vulpe, participând la acest eveniment, a subliniat importanța stabilirii relațiilor sincere cu candidații care, în particular doresc să realizeze o activitatea de voluntariat în instituțiile sociale în Moldova. Este foarte important de precizat (anticipat, până la sosirea voluntarului în țară) toate aspectele ce țin de organizarea muncii, orarul, motivația, criteriile etice, condițiile de viață și altele. Toate acestea, în ansamblu, vor contribui decisiv atât la eficacitatea serviciilor voluntarului spre binele celor nevoiași, cât și la realizarea pozitivă a aspirațiilor personale și dezvoltarea umană a voluntarului.

Asociația ICE din Dresda promovează diverse activități sociale ale instituțiilor de caritate din Europa Centrală și de Est unde există necesitate de susținere din partea voluntarilor, în care s-ar putea implica și tinerii din Germania. Programele voluntariatului internațional sunt susținute parțial și de statul german, promovând astfel principiile solidarității. Perioada serviciului de voluntariat este de un an.

În Republica Moldova de asemenea sunt diferite asociații care activează în domeniul voluntariatului, atât pentru beneficiarii din țara noastră, cât și pe plan internațional. Reieșind din experiența de recrutare a mai multor voluntari din Moldova și de peste hotare, Fundația de Binefacere ”Casa Providenței” recomandă pentru o colaborare în acest domeniu, în primul rând Asociația Voluntariatului Internațional – www.avimd.org și Asociația obștească ”ADVIT” – www.voluntariat.md/rom/advit.html. Datorită colaborării menționate, în cadrul activităților sociale a ”Casei Providenței”, pe parcursul a mai multor ani, au activat voluntarii din Germania, Italia, Franța, Olanda, Suedia, Norvegia, Polonia.

seminar-Dresda-aprilie-1

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.