Home > Centru de plasament a refugiatilor > Ambasadorul SUA în vizită la centrul pentru refugiați

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Logsdon a efectuat azi o vizită la Centrul pentru refugiați din Centrul FIDES și Fundația Casa Providenței, în cadrul căreia a anunțat despre o asistență majora din partea SUA pentru Moldova:

„Bună ziua și mulțumesc pentru că ne sunteți astăzi alături. Sunt onorat să fiu aici la Centrul Fides și îmi exprim recunoștința pentru nobila muncă pe care o depun împreună organizațiile americane și moldovenești în abordarea crizei refugiaților.

Mă bucur să îi am astăzi alături de Britton Buckner de la Catholic Relief Services, Edward Lucaci, directorul Caritas Moldova, și Elena Ajder, directorul centrului FIDES. Vă mulțumim pentru toată munca pe care o faceți.

Sunt mândru să anunț că Statele Unite au promis aproape 300 de milioane de dolari în asistență umanitară, atât în interiorul Ucrainei, cât și pentru regiuni. Astfel, Statele Unite vor investi peste 30 de milioane de dolari în Moldova în următoarele șase luni pentru a sprijini eforturile de ajutorare a refugiaților, precum cele pe care le-am văzut astăzi aici în Centrul FIDES.”

Întreaga declarație a ambasadorului o puteți găsi pe pagina web a ambasadei: md.usembassy.gov

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.