Home > Vârstnici > Învierea Domnului – timp al bucuriei

„Dacă ar fi fost în lume numai un singur păcătos, Iisus ar fi adus, cu drag, pentru el singur aceeaşi Jertfă ca pentru o lume întreagă”, spunea Sfântul Augustin. Ghidată de acest model și de valorea creștină a carității, și Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a oferit beneficiarilor săi posibilitatea de a simți binecuvântarea sărbătorii Învierii Domnului.

Cu această ocazie, a fost realizat un complex de activități menite a aduce bătrâneilor nu doar hrana fizică a unui prânz cald, dar și satisfacția spirituală atât de necesară oricărei ființe umane. Astfel, beneficiarii Cantinei Sociale a fost felicitați solemn și cu plinătatea iubirii creștine de către întreaga echipă a organizației. De asemenea, pentru celebrarea cât mai profundă a celei mai mari sărbători și bucurii, dragii noștri bătrânei au primit câte un mic dar, sub forma unor cozonaci delicioși și a unor minunate coșulețe confecționate de către vârstnicii de la Centrul de Zi, ornamentate cu simbolurile Învierii, și „decorate” în autentic stil pascal cu ouă roșii.

Punctul culminant al acțiunilor l-a reprezentat un spectacol pascal prezentat de către bătrânii de la Centrul de Zi. Spectacolul, cu denumirea „Apa vie”, relatează despre câteva femei care trăiau în pustiu și duceau lipsă mereu de apă. În acest conetxt, ele află despre un om care le oferă tutoror o apă deosebită, după care setea nu mai revine niciodată. În căutarea acestui personaj, femeile află despre Iisus Christos, despre faptele, învățătura și sacrificul său pentru întreaga omenire. Ele află că apa pe care o căutau cu atâta stăruință nu este H2O, ci apa spirituală, vie, care este credința în Christos. Sceneta, însoțită și de minunate cântece pascale, a oferit spectatorilor pe deplin atmosfera spirituală a sărbătorii Învierii Domnului.

Bătrânii au fost încântați de spectacol și de darurile primite din partea Fundației de Binefacere „Casa Providenței”, și s-au putut bucura împreună de Lumina lui Dumnezeu. Pentru că, precum spunea și cunoscutul istoric al creștinismului, Iaroslav Pelikan: „Dacă Christos a înviat, nimic nu mai contează. Dar dacă Christos n-a înviat, atunci nimic nu mai contează”.

Un reportaj fot mai detaliat găsiți în galeria FOTO.

Autor: Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.