
Pregătirile pentru campania “Papucei pentru cei fără de ei ” continuă! De data aceasta, nu voluntarii au fost cei vizați în activitatea culinară, ci 19 copii refugiați din cadrul proiectului “After school” dezvoltat în parteneriat cu Caritas Moldova și Caritas Norvegia. Evident, activitatea a fost pregătită și coordonată de câțiva voluntari curajoși, pentru ca picii să își poată exprima personalitatea prin formele pe care le dădeau turtelor și felul în care alegeau să le decoreze. Deși ar putea exista o barieră de limbaj, asta nu i-a oprit pe voluntari să accepte provocarea de a-și împărtăși abilitățile culinare cu copiii. Mai mult decât atât, pentru a preveni impedimentele de acest fel, au sărit în ajutor și 2 mămici refugiate găzduite de “Casa Providenței” care și-au asumat rolul de intermediere.
Această îndeletnicire a fost întâmpinată cu brațele deschise de către copilași. Pentru ei, aceasta nu s-a limitat doar la gătit, ci au trăit experiența unui adevărat cofetar timp de o zi.

În concluzie, putem spune că această activitate a avut mai multe scopuri. În primul rând, a servit drept o ocupație recreațională pentru copiii refugiați, care au muncit distrându-se preparând biscuiții. În al doilea rând, aceste bunătățuri vor fi comercializate la târgurile de Crăciun organizate de “Casa Providenței” pe 10 și 17 decembrie care au ca scop strângerea de fonduri pentru campania “Papucei pentru cei fără de ei”. Astfel, ei au contribuit la îndulcirea sărbătorilor viitorilor clienți, dar au și ajutat să facă sărbătorile de iarnă mai frumoase pentru alți copii nevoiași. În al treilea rând, ei au gătit turte și pentru ei. După ce le-au preparat, copiii le-au împărțit cu familia lor, ceea ce a servit drept o lecție pentru ei. Au înțeles că farmecul sărbătorilor de iarnă e să îți faci fericiți apropiații, și că izvorul fericirii tale este de fapt fericirea familiei și prietenilor tăi.
Autor: Cosmin Cojocari