Home > Evenimente > Bucuria este cea mai simplă formă de recunoştinţă

Uneori poți oferi enorm de mut fără a scoate ceva din buzunare, este suficient doar să ai sufletul deschis, curaj și voință. Anume așa ar arăta portretul voluntarilor care au participat pe data de 30 aprilie la evenimentul ”OFERĂ UN ZÂMBET” desfășurat la Casa Providenței. ”Zâmbetele” oferite au fost diverse, unele somnoroase, altele șmechere, unele largi sau dimpotrivă modeste însă toate aveau un singur lucru în comun – zmulgeau de pe chipul privitorului un alt zâmbet.

Activitatea s-a dovedit a fi mai ușoară decât crezuseră, mai veselă decât se așteptaseră cu toții și evident mult mai colorată decât își imaginaseră. Și dacă vă întrebați ce au meșterit voluntarii în această zi și cum au oferit zâmbete, aflați că au fost în jur de 200 de ouă roșii pregătite pentru serbarea Învierii Domnului, după calendarul Romano-Catolic, pe care au pictat zâmbete unul mai haios decât altul. Aceste ouă personalizate au fost oferite, în a doua zi (31 martie), beneficiarilor Cantinei Sociale. Buneii și bunicuțele Cantinei pur și simplu s-au molipsit de la ”ouăle zâmbărețe” fiind ei în continuare purtători ai bunei dispoziții. A fost un gest micuț dar care a umplut atâtea inimi cu bucurie, a înseninat atâtea vieți.

Pentru cei care au dorit să participe la acest eveniment dar nu au reușit să ajungă la noi pe data de 30 martie, o pot face pe data de 9 aprilie, când ne vom înarma cu un alt braț de zâmbete zicând un Cristos a Înviat plini de bucurie.

Iar curioșii pot urmări o galerie foto a acestor zile pline de pozitivism aici.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.