Home > Evenimente > Campusul adorantelor – un timp al reculegerii spirituale

În perioada 22-26 august în incinta Casei Providenței s-a desfășurat un campus al adorantelor din Dieceza de Chișinău a Bisericii Catolice. La această activitate au participat nouă adorante din diferite parohii ale diecezei. Pentru participante, aceasta a fost o perioadă dedicată reculegerii spirituale, sub îndrumarea măicuțelor și a preoților.

Activitatea de reculegere s-a axat pe Rugăciunea Sfântului Rozariu, mai exact pe misterele Rozariului. Cele patru grupe a câte cinci Mistere, respectiv ale bucuriei, durerii, slavei și luminii, au fost axa principala a reflecțiilor spirituale. Acestea au fost însoțite de rugăciuni și citirea textelor din Sfânta Scriptură. Astfel, adorantele au avut posibilitatea de a pătrunde esența profunzimii spirituale Misterelor Rozariului, într-o ambianță de armonie și prezență divină.

Desfășurarea campus-ului a curpins, pe lângă reculegerea spirituală, și activități de creație, nelipstite și de un aspect distractiv. Totodată, adorantele s-au putut bucura și de o excursie captivantă prin locuri pitorești ale Republicii Moldova. Aceasta a inclus și locuri importante din punct de vedere religios, precum Mănăstirea de la Curchi.

Perioada de reculegere a fost una deosebit de benefică pentru tinerele participante, care s-au arătat încântate de experiența avută. Asta deoarece asemenea activități contribuie esențial atât la educația în spirit profund creștin a tinerei generații, cât și la formarea acestora ca viitoare personalități în cadrul societății.

Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.