Home > Evenimente > Caritas Moldova anunță Campania de colectare a fondurilor pentru a ajuta țările din Balcani

Chișinău, 22 mai 2014. Misiunea Caritas Moldova anunță colectă de mijloace bănești. În acest sens ne adresăm către întreaga populaţie, către organizații și întreprinderi pentru ca împreună să ajutăm țările din Balcani, afectate de inundații grave.
A fost luată decizia de a oferi ajutor sub formă de bani, întrucât transportarea ajutorului umanitar spre ţările balcanice este o procedură îndelungată.
Fondurile pot fi transferate pe contul 225100000100479, Victoria Bank, Filiala nr.3, Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416 cu mențiunea obligatorie „Ajutor pentru Balcani”.
Acțiunea „Ajutor pentru Balcani” se va derula în Moldova până la data de 30 iunie 2014. Fondurile colectate vor fi transferate Misiunii Caritas Serbia. Din aceste fonduri vor fi procurate paturi pliante, saltele, lenjerie de pat, scutece, haine pentru copii, lămpi cu baterii, produse igienice, ce vor fi oferite sinistraților.
Reamintim că în ultimii 120 de ani victimele celor mai puternice inundații din Balcani, au devenit peste 60 de oameni. Inundaţiile au fost cauzate de ploi abundente. Cea mai mare parte a celor decedați erau locuitorii din Serbia și Bosnia și Herțegovina. Pe 21 mai 2014 în aceste țări au fost declarate 3 zile de doliu.
Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” este membru al Federaţiei Caritas Europa, care cuprinde 48 de organizaţii catolice de dezvoltare, asistenţă în cazuri extreme şi serviciu social. Mai multe detalii găsiţi pe www.caritas.md. Persoana de contact: Natalia Rabei, 0 22 29 31 52 , 079677015.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.