Home > Evenimente > Casa Providenței a îmbrăcat haine de sărbătoare

Data de 5 octombrie este o zi de sărbătoare pentru Congregația Surorilor Providenței, a Fundației, și Parohia Sf. Alois Scrosoppi, fiind sărbătorit hramul Parohiei dar și al Casei Providenței – Sf. Luigi Alois Scrosoppi.

Sfântul Alois Scrosoppi este fondatorul Congregaţiei Surorilor Providenţei, a trăit între anii 1804 – 1884, și-a dedicat viața educării fetelor sărace şi abandonate din Udine şi din împrejurimi. A deschis 12 case în care Surorile Providenţei s-au dedicat cu curaj şi bucurie slujirii tinerelor fete lăsate fără ajutor, săracilor, celor bolnavi şi neglijaţi, bătrânilor părăsiţi. A fost beatificat de către Papa Ioan Paul al II-lea la 4 octombrie 1981, şi a fost canonizat de către acelaşi Papă la 10 iunie 2001.

De la fondarea Congregației Surorilor Providenței, în anul 1837, până în prezent ele au fost pentru săraci  ”mame, maestre, păstorițe” așa cum le îndemna încă din timpul vieții fondatorul lor, pr. Alois Scrosoppi. Au fost și sunt un spijin moral, spiritual și material pentru săracii din Chișinău, un exemplu viu al carității și milosteniei.

În ziua hramului, zi de mare bucurie în familia Surorilor Providenței, ele au ales să slujească persoanele nevoiașe, împărtășind cu ei bucuria sărbătorii.

Astfel pelerini dar și buneii Cantinei Sociale au avut posibilitatea să  participe la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Anton Coșa la Parohia Sântul Alois Scrosoppi, unde s-au rugat împreună Sf. Alois pentru pace și bunăstare, înțelepciune și putere în actul carității, iar după aceea să beneficiaeze de un prânz festiv oferit cu dragoste frățească de Congregația Surorilor Providenței din Chișinău.

Pe această cale aducem încă o dată sincere mulțumiri Surorilor Providenței pentru întreaga muncă depusă în ajutorarea celor mai săraci, în implicarea lor în educarea tinerilor și susținerea proiectelor de caritate a Fundației de Binefacere Casa Providenței. Dumnezeu să vă întărească și să vă ghideze inimile în continuare.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.