Home > Evenimente > Casa Providenței în sărbătoare

Pe data de 5 octombrie Parohia romano-catolică ”Sfântul Alois Scrosoppi” a sărbătorit Hramul comunității. ”Casa Providenței” în incinta căreia se află biserica parohială a găzdui mulți oaspeți, pelerini din parohiile vecine, precum cum și preoți și persoane consacrate din alte parohii. Liturghia solemnă a fost celebrată de Mons. Benone Farcaș, vicar general al Diecezei de Chișinău, care a subliniat că Parohia de la Buiucani este practic unica din cadrul Bisericii noastre locale, consacrată unui preot cu o carismă, în mod particular evidențiată, pentru dragostea lui față de cei mai nevoiași, de ce mai săraci și abandonați.

Sfântul Alois Scrosoppi a fost canonizat în anul 2002 de către fericitul papa Ioan Paul II. Prin multiple acțiuni pastorale și de binefacere, sfântul Alois, originar din Italia (1804-1884), este cunoscut ca fondatorul Congregației Surorilor Providenței, comunitatea căreia activează în cadrul Centrului Social-Pastoral ”Casa Providenței” în realizarea multiplelor proiecte sociale.
Părintele diacon Edgar Vulpe, directorul ”Casei Providenței”, a menționat în predica sa importanța Carității în planul Mântuirii: ”dragostea adevărată și autentică față de Dumnezeu e posibilă doar în comuniunea dragostei față de oameni, mai ales acei care au mai mare nevoie de ea. Iar sursa unică și inepuizabilă a ceste carități este însuși Dumnezeu, Duhul Căruia locuiește în noi”.

Pr. Diacon Edgar Vulpe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.