Home > Evenimente > Casa Providenței la cei 13 ani de activitate

Astăzi Casa Providenței, înființată de Episcopia Romano-Catolică de Chișinău, marchează 13 ani de activitate, ani încărcați de cele mai frumoase amintiri, împodobiți cu cele mai deosebite persoane. Pe parcursul acestor ani angajații, voluntarii și beneficiarii Casei Providenței au dat dovadă de o colaborare strânsă și comuniune fraternă cu comunitatea Surorilor Providenței, a căror fondator – Fericitul Alois Scrosoppi, e născut în această zi, de 5 octombrie a anului 1804, dar și cu Parohia ”Sfântului Alois Scrosoppi”, care a fost înființată mai târziu.

DSC_2186

În Biserica ce poartă numele acestui sfânt, ierarhul Bisericii Romano-Catolice din țara noastră, Preasfințitul Anton Coșa a celebrat o liturghie de mulțumire la care au participat parohul Pr. Ștefan Socaciu, preoții și persoanele consacrate, credincioșii comunității parohiale, angajații și voluntarii Casei Providenței, surorile Providenței, oaspeți și beneficiarii Fundației.

DSC_2184

Comunitatea Surorilor Providenței din Chișinău este formată din 3 surori, care au consacrat viața slujirii și carității prin ajutorarea săracilor, bolnavilor și educației copiilor. Pe această cale le aducem încă o dată mulțumiri pentru devotament și dăruirea totală în slujba celor nevoiași.
La această sărbătoare, împreună, cu toții am primit, prin mijlocirea Sfântului Alois Scrosoppi, binecuvântarea Domnului care a copleșit inimile cu bucurie, lumină, căldură, iubire și pace.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.