Home > Evenimente > ”Casa Providenței” – o activitate importantă și … utilă

Ministerul Justiției al Republicii Moldova din nou a atribuit Fundației de Binefacere ”Casa Providneței” statutul de utilitate publică, recunoscând astfel valoarea și importanța serviciilor sociale și de caritate care sunt oferite persoanelor nevoiașe, bătrânilor singuratici, copiilor și tinerilor în cadrul multiplelor proiecte. Fondată de către Episcopia Romano-Catolică, ”Casa Providenței”, în urma modificărilor cadrului juridic propriu, a primit acest statut de utilitate publică pentru prima dată în mai 2007. Procedura de atribuire a statutului respectiv prevede un șir de acțiuni legale, inclusiv de prezentare a informațiilor și datelor de ordin administrativ și financiar.

Atribuirea statutului de utilitate publică are un caracter foarte semnificativ pentru asociațiile obștești, fundații și alte organizații, pentru că reflectă importanța parteneriatului între stat și instituțiile societății civile, ceea ce contribuie indirect și la eficacitatea și calitatea serviciilor sociale de importanță majoră pentru toți oamenii, mai ales pentru cei care au mai mare nevoie de ajutorul nostru.

Info: Comisa de certificare pe lîngă Ministerul Justiției este un organ colegial, alcătuit din 9 membri, dintre care 3 sunt desemnați de către Președintele Republicii Moldova, 3 – de Parlament și 3 – de Guvern. Aceștia sunt desemnați pe un termen de 5 ani.

Edgar Vulpe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.