Home > Vârstnici > Centrul de zi pentru vârstnici în vizită la Orheiul Vechi

Acolo unde se întîlnesc farmecul cu liniștea, acolo unde frumusețea tradițională îmbie la odihnă, acolo am fost și noi împreună cu beneficiarii Centrului de Zi.

DSCN9296

Am regăsit în Orheiul Vechi un complex de monumente istorice pe defileul râului Răut, care ne-a stimulat curiozitatea de a realiza această drumeție pentru a afla poveștile din gura bătrânilor ce locuiesc lîngă acest minunat complex, niște povești autentice și pline de un sens istoric bogat.

DSCN9245

Caracterul pitoresc oferit de văile de aici sunt de o frumusețe rară și de o originalitate deosebită. Defileul format printre formațiunile calcaroase au oferit beneficiarilor noștri o imagine impresionantă, iar ei s-au bucurat din plin de timpul frumos de afară și au profitat de orice colțișor minunat întîlnit pe acest loc încărcat de istorie.

DSCN9269

Orheiul Vechi are multe peisaje naturale, locuri istorice și enigmatice, schitul “Adormirea Maicii Domnului” în a cărui construcție se depune suflet ca acesta să devină un lăcaș de tămăduire sufletească.

DSCN9250

Beneficiarii Centrului de Zi au colectat o mulțime de emoții pozitive și plăcute, au trăit momente frumoase vizitând pentru prima dată acest complex bogat în locuri deosebite și cu o istorie frumoasă. Spre sfârșitul acestei călătorii am făcut un popas cu buneii pentru a ne odihni și pentru a servi un ceai fierbinte, numai bun pentru o zi răcoroasă de toamnă.

Mariana Percic

DSCN9240

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.