Home > Evenimente > Civic Fest 2015

Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a participat la cea de a treia ediție a Festivalului „Civic Fest 2015”, format și anul acesta din 2 zile tematice:
– Dezvoltare comunitară – lucrează deștept, trăiește mai bine;
– Oamenii noștri, viitorul nostru – construim o societate pentru toți.

În prima zi s-au abordat teme ca : antreprenoriatul social în acţiune – provocări şi oportunităţi; abilitarea femeilor – cheia pentru un progres durabil; siguranță alimentară și consumatori protejați și sigur open space : Schimbăm Moldova prin responsabilizarea societății civile.

DSCN0414

Cea de a doua zi s-a desfășurat în rezervația Orheiul Vechi, unde a avut loc un târg al ONG-urilor în care Casa Providenței și alte ONG-uri de succesc din Republica Moldova și-au prezentat activitatea. Tot aici au fost prezentate practici și inițiative civice menite să protejeze mediul, să conserve patrimoniul natural și istoric și să promoveze cultura ecologică în cadrul comunităților noastre. A avut loc o acțiunea comună de înverzire și plantare a „Aleea fericirii”, salubrizare a râului Răut, sesiuni de informare pentru localnici privind importanța colectării separate a deșeurilor și promovarea culturii ecologice în care sigur că au participat și voluntarii „Casei Providenței”.

La fel s-a realizat și atelierul „Felicitări de Ziua Buneilor”, marcată pe 1 octombrie, la care au participat atât copii cât și maturi în fabricarea felicitărilor pentru buneii din cadrul Centrului de zi pentru bătrâni al „Casei Providenței”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.