Home > Evenimente > Colindăm, colindăm, iarna…

„Colindăm, colindăm, iarna”, cu acest slogan selecționata Fundației de Binefacere „Casa Providenței” a pornit într-o anabază de Crăciun, pentru a duce vestea minunată a Nașterii Domnului. Echipa, formată deopotrivă din angajați, voluntari naționali și internaționali, dar și beneficiari ai fundației noastre, în frunte cu Pr. Ștefan Socaciu, paroh al Parohiei romano-catolice „Sfântul Alois Scrosoppi”, „înarmată” cu minunate colinde și fericirea împlinirii profeției despre Nașterea Fiului lui Dumnezeu, a pornit cu cântece și veselie, să împărtășe bucuria și partenerilor și prietenilor fundației noastre.

 

Printre cei ce au primit vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului s-au regăsit Fundația „Ioan Paul II”, Asociația Obștească „CONCORDIA. Proiecte sociale”, Centrul Salezienilor lui Don Bosco, Fundația „Regina Pacis” Moldova și Direcția Asistență Socială a sectorului Buiucani, unde am fost primiți cu căldură și dulciuri.

Cu o deosebită bucurie, echipa de colindători ai „Casei Providenței” a fost primită și la Ambasada României din Chișinău. Angajații misiunii diplomatice române și Excelența Sa Domnul Daniel Ioniță, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, au savurat cu placere din colindele românești tradiționale și atmosfera de sărbătoare adusă de echipa noastră.

De asemenea, cu zâmbet și bucurie, vestea cea bună a fost primită la Ambasada Ungariei, unde angajații misiunii diplomatice și Consulul general al Ungariei în Republica Moldova, Domnul Gyula Levente Sass, ne-au întâmpinat cu copturi și un izvar fierbinte, și au făcut o donație generoasă pentru campania noastră de caritate.

La final, cu căldura creștinească plină de dragoste și binecuvântare, colindătorii au ajuns și la Episcopia Romano-Catolică de Chișinău, unde au fost întâmpinați de către un grup de preoți în frunte cu Preasfinția Sa Anton Coșa, Episcop de Chișinău. Împreună, colindătorii și preoții au cântat laude Domnului și s-au bucurat de apropierea minunatei și sfintei zile a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Christos.

Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.