Home > Evenimente > Consolidarea activităților de voluntariat internațional

Din data de 23 și până pe data de 27 aprilie 2017 Fundația de Binefacrere ”Casa Providenței” reprezentată de Ascherova Chimia, coordonator de voluntari internaționali, a participat la o întrunire internaționalî și anume: Pedagogical International Team. Această întâlnire a fost organizată și pregătită de către organizația Inițiative Creștine pentru Europa (Initiative Christen für Europa, în continuare ICE) care se află în orașul Dresden, Germania.

Fundația de Binefacere ”Casa Providenței” colaborează cu ICE de mai mulți ani și găzduiește în fiecare an 1 sau 2 voluntari germani, care sunt implicați activ în proiectele fundației, cunosc cultura și limba din Moldova, precum și capătă noi experiențe și învață lucruri noi.

Scopul acestei întruniri a fost de a analiza împreună cu partenerii organizației activitatea de învățare și voluntariat între țările partenere ale Europei cât și oferirea de noi impulsuri în care au fost discutate modul în care noi, ca echipă internațională, putem contribui împreună la un viitor pozitiv pentru tinerii și voluntarii noștri.

Întâlnirea a cuprins următoarele subiecte:
1. Schimb de opinii privind situația politică și socială actuală a serviciilor de voluntariat în Europa;
2. Balanța teoriei și practicii: evaluarea anului curent;
3. Planificarea noului an ICE 2017/18 – Numărul de voluntari;
4. Distribuția voluntarilor la proiectele de găzduire (“matching”) și schimbul de experiențe;
5. Pregătiri ideologice și filosofice, interculturale și profesionale;
6. Propuneri pentru noi proiecte comune, dezvoltarea de perspective și proiecte de follow-up;
7. Vizitarea unui proiect de găzduire a voluntarilor europeni în Germania, etc.

A fost un timp deosebit de benefic și experiențial în care am avut ocazia să facem noi cunoștințe, să prezentăm din nou fundație în câmpul de activități de acest gen, timp în care am încercat să aducem la cunoștința partenerilor noștri despre munca și succesele pe care le avem în lucrul cu voluntarii și proiectele în care sunt implicați ei, cât și timp pentru schimb cultural și profesional.

Mulțumim echipei ICE Germania pentru primirea caldă și ospitalitate și suntem bucuroși să avem ocazia să fim implicați în parteneriate de acest fel.

Ascherova Chimia

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.