Home > Evenimente > Crăciun fericit copiilor fără părinți

Fiecare copil își are propria sa poveste de viață. O poveste frumoasă plină cu momente speciale care nu se uită niciodată. Fiecare dintre noi povestim la un moment dat despre cât de minunată a fost copilăria noastră, dar ce vor povesti copiii care rămân singuri, fără părinți? Cum este copilăria lor? Sânt mii de suflete care ajung la mila statului din cauza celor care i-au adus pe lume şi apoi i-au abandonat. Cine le va asculta povestea de viață a acestor copii? Sânt puţini cei care au răbdarea să le asculte drama şi cu atât mai puţini cei care vor să se implice în viaţa lor.

DSC_0355

Pe data de 19 decembrie, lucrătorii și voluntarii Casei Providenței, au plecat cu desagii încărcați de cadourile cumpărate de pe banii colectați în urma Târgului de Caritate ”Din suflet pentru copii” și produsele donate în rețeaua de magazine ”Linella” spre Centrul de Plasament pentru copii ”ProSperare” din satul Bocșa, raionul Fălești.

DSC_0376

Noi am încercat să fim alături de ei, nu doar material, dar și spiritual. Am încercat să înțelegem povestea lor, a copiilor fără dragoste și mângâiere părintească. Am stat aproape de ei, i-am ținut de mână, i-am ascultat atent, ne-am jucat cu ei și le-am demonstrat recunoștința noastră pentru deschiderea lor. Timp de câteva ore am reușit să înțelegem cât ce chinuiți sânt ei, cât de plină de sens le este copilăria, cât de puternici sânt că au conștientizat singurătatea lor și că se luptă cu ea, aici, la centru, înconjurați de lucrătorii care în timp le-au devenit familia ce le oferă suport și siguranță, vorbe spuse cu blândețe, mângâieri, o poveste citită cu voce blândă și hrana de care are nevoie orice copil pentru ca să fie sănătos și să se dezvolte.

DSC_0466

Noi am fost cuprinși de uimire să-i cunoaștem atât de luptători și optimiști cum sânt, atât de sufletiști și talentați. Ne-am emoționat până la lacrimi, așa cum se emoționează oricine de povestea celui care se află în suferință. Ne-am bucurat să vedem pe chipurile lor zâmbete și în ochi bucurie atunci când Moș Crăciun a sosit la ei cu daruri multe și frumoase.

DSC_0397

Mulțumim voluntarilor pentru implicare activă și tuturor celor care au contribuit la un pic de fericire pentru copiii aflați în Centrul de plasament ”ProSperare”. Scopul nostru de a face un Crăciun mai fericit acestor copii, a fost atins, datorită tuturor celor care nu au fost indiferenți la chemarea noastră în a face o faptă bună.

Mariana Percic

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.