Home > Voluntari > Curaj și Răbdare

Pe 20 mai, a avut loc cea de-a doua întâlnire formativă a voluntarilor-animatori, care se vor implica în desfășurarea Taberei de Vară pentru copii din anul acesta, întâlnire moderată de directorul Casei Providenței – Edgar Vulpe. De această dată voluntarii au redescoperit alte două ”culori” ale sufletului – CURAJUL și RĂBDAREA, care vin să completeze virtuțile umane ce urmează a fi descoperite de copii în timpul Taberei – ”Pictează viața în culori”.

Mai întâi de toate voluntarii au fost îndemnați să aibă curaj pentru a-și exprima gândurile, a-și transmite emoțiile în cuvinte frumoase, dar și a fi un model al curajului pentru copii. Întrebările provocatoare: De ce vrem să fim curajoși? De ce de multe ori nu îndrăznim să facem ce dorim? au fost ca un impuls spre o discuție deschisă, o discuție în care fiecare și-a exersat curajul de a spune ceea ce crede.

Curajul, ca și frica, este o forță interioară care poate fi educată în fiecare din noi, însă pe care din ele alegem să o dezvoltăm depinde doar de noi.

A vorbi despre răbdare, ce este și cum trebuie să se manifeste, este un lucru dificil, deoarece pentru mulți răbdarea este echivalentul suferinței. În urma discuțiilor însuflețite, voluntarii au înțeles că este foarte important ca în momentele când trebuie să își stăpânească emoțiile, să își pună anumite întrebări: De ce trebuie să fiu răbdător în situația dată? De ce am procedat așa sau de ce persoana în cauză a procedat într-un anume fel? Aceste întrebări de multe ori pot ajuta și motiva în găsirea unei soluții corecte pentru a rezolva un conflict interior sau cu o anumită persoană.

Iar drept sfat de încheiere transmis animatorilor de către moderator a fost – “Faceți cunoștință cu voi înșivă”, căci doar atunci când te cunoști pe tine, când îți cunoști limitele, posibilitățile ai curaj, voință și înțelepciune în relațiile și acțiunile tale.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.