Home > Evenimente > Distincția „Crucea cu placă Pro Merito Melitensi”

Este bine cunoscut faptul ca Ambasada Ordinului Suveran de Malta este angajată în viața comunității noastre și, de-a lungul anilor, a desfășurat diferite proiecte de caritate în favoarea săracilor. Unul dintre acestea este și oferirea de prânzuri calde pentru bătrâni singuratici și vulnerabili realizat în parteneriat cu Fundația de Binefacere Casa Providenței a Episcopiei de Chișinău.

În perioada pandemiei, Ambasada a continuat suportul acordat celor sărmani prin livrarea de pachete cu produse alimentare și igienice la domiciliu unui numar și mai mare de persoane nevoiașe.

În realizarea acestor actiuni de caritate, Ambasada a colaborat cu mult succes cu dna Elena Ajder, directorul Fundației de Binefacere Casa Providenței, fapt pentru care, recent, ea a fost decorată cu Distincția „Crucea cu placă Pro Merito Melitensi” acordat de către Șeful de Stat al Ordinului Suveran de Malta, și transmisă pe 13 octombrie curent, ca semn de înaltă apreciere a serviciilor aduse Ordinului dar și pentru angajamentul și dedicarea sa întru ajutorarea celor nevoiași.

Decorația i-a fost transmisă de Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în Moldova, Excelența sa Peter Canisius von Canisius, în ajunul celebrării Hramului Diecezei de Chișinău, ocazie cu care dânsul i-a urat doamnei Ajder să continue, în același mod, cu dedicare și implicare, activitățile de binefacere în favoarea celor mai sărmani dintre sărmani, ca un vrednic ”ambasador” al carității.

Dna Elena Ajder a primit distincția oferită cu bucurie și recunoștință, și a dat asigurări că va continua să fie alături de cei săraci în spiritul devizei care călăuzește de 900 de ani activitățile de binefacere ale Ordinului Suveran de Malta: “Tuitio fidei et obsequium pauperum” ( “Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor”).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.