Home > Evenimente > Dragobete-prilej de bucurie și bunăstare

Voluntarii noștri au fost provocați la o nouă încercare, și anume acea de ”scriitor”. Timp de 3 săptămâni ei au fost încurajați să scrie un eseu la tema ”Dragobete-prilej de bucurie și bunăstare”. Mai jos puteți face cunoștință cu eseul câștigător:

Iubesc și nimeni nu-mi poate lua asta. Mesajul Dragostei se află în modul cum îmi duc viața și nu în cuvintele mele.

Iubirea e atunci cînd iubești pe cineva așa cum este, fără să încerci să-l schimbi, să-l controlezi, să-l limitezi, să-i dai spațiul necesar să fie exact ceea ce este. Iubirea e fericire, libertate, bucurie…

Sunt îndrăgostită de tot ce mă înconjoară, de păsări, de oameni, de cîntec…

Se apropie Dragobetele! Sărbătoarea tinereții și a iubirii! Înainte de vreme pretutindeni prin sat se auzea zicala: ,,Dragobetele sărută fetele” ! În această zi fetele și băieții se întîlnesc pentru ca iubirea lor să țină tot anul, precum a păsărilor ce se ”logodesc” în această zi. Este o zi specială în care se apreciază mai mult acest sentiment. Noi, oamenii ar trebui să trăim zi de zi aceste emoții, dar din păcate am devenit din ce în ce mai confuzi și ne ghidăm după valorile altora. Nuștiu cine ne-a furat zîmbetul de pe buze și unde e bucuria care vine din lucruri mărunte. Cine se face vinovat, sau poate e criza omului contemporan?! Iubirea nu se referă doar la sentimentul profund ce apare între un bărbat și o femeie, ci întîi de toate iubirea este un sentiment de manifestare creștină. Pentru că și iubirea lui Dumnezeu față de noi este o formă de manifestare, chiar dacă niciodată nu i se va răspunde pe măsură, El continuă să ne iubească. Și ne-a iubit atît încît și-a trimis singurul fiu pe pămînt ca să explice că iubirea e forța care mișcă Soarele și toate Stelele. Nu există nimic mai important ce putem dărui, decît reflectarea Dragostei în viețile noastre. Orice nu am încerca să facem, dacă nu este însoțit de iubire, nu folosește la nimic. La nimic…

Azi înțeleg, că chiar dacă aș fi ce-mi doresc cu adevărat în viitor, chiar dacă aș fi cea mai admirată interpretă sau femeia cu cea mai mare reușită, dacă nu am dragoste în inima mea, nu sunt nimic. Nimic.

Aud tot mai des idei mari care vor să schimbe lumea. Dar sunt vorbe spuse fără emoție, golite de dragoste. Oricît de logice și inteligente ar fi, nu mă ating.

Pentru că văd cum oamenii, cînd trec pe lîngă un cerșetor îi aruncă o monedă. Ce mare ușurare cu o simplă monedă sau cu un leu. E ieftin pentru noi și rezolvă problema cerșetorului.

Și totuși, dacă l-am iubi într-adevăr , am face  mult mai mult pentru el. Și aici se vede un sentiment de manifestare a iubirii creștine.

Fie ca Dragobetele să ne aducă multă iubire, sinceră și pură, față de tot ce ne înconjoară. Zeul autohton al dragostei vine odată cu natura care se trezește, cu păsările care își caută cuiburi, fie ca și noi, oamenii să intrăm în rezonanță cu ea!!!

Cum a scris și marele  poet M. Eminescu: ,,Iubirea-suferință, dureros de dulce”…

Autor: Elena Pălăduță

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.