Home > Uncategorized > Emoțiile Campaniei „Papucei pentru cei fără de ei”

În perioada octombrie – decembrie 2019 voluntarii Fundației de Binefacere „Casa Providenței” s-au implicat activ în derularea Campaniei de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei”. Scopul Campaniei a fost colectarea de fonduri pentru achiziționarea încălțămintei de iarnă pentru 30 de copilași din satele Zârnești și Paicu, proveniți din familii social-vulnerabile. Astfel, pentru acest scop au fost organizate câteva Târguri de Crăciun, în cadrul cărora au fost expuse spre vânzare articole decorative cu motiv de iarnă, biscuiți preparați de voluntari și de echipele Fundației „Casa Providenței” și Fundației „Ioan Paul II”, felicitări de Crăciun, ciorapi împletiți de bunei etc. Tot pentru această cauză, în preajma sărbătorii Crăciunului voluntarii au mers la colindat, vestind bucuria Nașterii Domnului.

Prin aceste dar și multe alte acțiuni și grație contribuției fiecărei persoane și organizații care nu au rămas indiferente la apelul nostru, s-a reușit acumularea sumei necesare pentru achiziționarea darurilor pentru copii.

Iar pe 27 decembrie 2019, dis de dimineață, încărcați cu daruri, voluntarii au pornit la drum spre școala din satul Zârnești, unde erau așteptați cu mare nerăbdare de copii. Ajunși la fața locului, zeci de perechi de ochi curioși priveau prin geam la străinii ajunși în pragul școlii.

Nu a fost nevoie de prea mult timp pentru a se lega mici prietenii între voluntari și copii. Ziua a fost una plină de distracții, jocuri și dansuri, căci voluntarii au venit cu tema de acasă bine gătită – și anume să aducă pe chipurile copiilor cât mai mult zâmbet și lumină în ochi.

Chiar dacă la început mai erau unii pici foarte timizi și se retrăgeau din grup, atunci când veni vorba de a confecționa ceva pentru cei dragi lor, imediat au sărit la masă și s-au implicat cu maxim interes în activitate.

Și cum activitățile distractive necesită energie, copilașii au avut parte și de un prânz deosebit, după care s-a întors la jocurile și atelierele creative organizate de voluntari. Anume așa i-a surprins și Moș Crăciun, care după cum și era firesc a venit și la școala din Zârnești.

Parcă le venise bunelul lor în vizită, fiecare dorea să arate Moșului ce a confecționat el pentru mama, tata sau frații lui de acasă. Uneori cea mai mare bucurie o regăsești în micile momente de atenție care le dăruiești celui de lângă tine. Asta a făcut și Moșul nostru, a povestit copiilor despre Crăciun, despre Nașterea pruncului Isus, despre familie, iubire și bucurie.

Pentru a întări zâmbetul copiilor, voluntarii au venit cu o scenetă umoristică făcând să râdă până la lacrimi toți oaspeții care între timp se adunaseră.

Evident, dacă este Moș Crăciun, sunt și daruri, darurile pregătite cu drag din timp de voluntari pentru fiecare copil în parte. Momentul a fost de maximă bucurie, pe de o parte a copiilor care au primit cutia misterioasă, pe de altă parte a voluntarilor care au oferit aceste daruri trăind pe viu bucuria de a dărui.

Venind la școală, copiii știau că va fi ceva frumos și probabil o să primească ceva dulciuri în dar. Mare le-a fost însă uimirea să primească un cadou frumos împachetat, care pentru unii era prea voluminos pentru a-l îmbrățișa.

Pe lângă încălțămintea de iarnă, dulciuri și fructe, de o mare atenție s-au bucurat scrisorile personalizate, scrise de voluntari pentru fiecare copil în parte.

Fericirea copiilor este greu de redat în cuvinte, dar a fost încununarea perfectă a unei munci făcute cu dedicație de toți participanții.

Campania „Papucei pentru cei fără de ei” a reușit să încalțe în această iarnă alți 30 de copilași. De asemenea, a reușit să reunească o echipă de tineri adolescenți, veniți din diverse licee, de prin sate, pentru a dărui câte o bucățică din sufletul lor, din bucuria lor, unei cauze sociale. Bucuria de pe fețele copilașilor a meritat tot efortul, și echipa „Casei Providenței” s-a întors cu misiunea îndeplinită și cu multe emoții pozitive.

Aducem sincere mulțumiri tuturor donatorilor, voluntarilor, părinților voluntarilor, care nu au rămas indiferenți și au fost complici la realizarea acestei frumoase sărbători.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.