Home > Copii > Excursie la Conacul Familiei Ralli-Arbore

Centrul de zi pentru copii este un loc în care suntem în permanentă mișcare, cunoaștere, relaționare și acțiune.

01

Chiar și în timpul vacanței găsim timp pentru a merge într-o mică călătorie în care să putem cunoaște ceva nou, în care să putem face cunoștință cu istoria neamului nostru și nu numai.Vacanța este o oportunitate să mai scăpăm de rutina de fiecare zi și să organizăm pentru copii o mică aventură.

03

În timpul vacanței de toamnă, care a avut loc în peridoada 31 octombrie – 4 noiembrie, copiii centrului de zi au fost în vizită la Conacul Familiei Ralli-Arbore din satul Dolna.

02

Deși satul este ca multe altele din Moldova, uitate de civilizație și pierdute undeva în sec.XIX, totuși este un motiv întemeiat pentru a vizita satul dat. Familia Ralli, o familie de boieri de origine greacească, veniți în Moldova încă din sec XVIII, au construit acest conac la începutul sec.XIX. După primul război mondial conacul a rămas satului. Aici a funcționat o bibliotecă, apoi școala muzicală. Abia în anii ’70 a devenit o filială a casei-muzeu „Aleksandr Pușkin” din Chișinău. La sfârșitul perioadei sovietice atrage până la 150 de mii de turiști anual, pentru primirea tuturor fiind desfășurat un orășel de corturi.

04

Copii au fost bucuroși că au avut ocazia să viziteze acest loc pitoresc și că au avut parte de o zi atît de încărcată de curiozități, jocuri și un prînz copios.

Chimia Ascherova

05

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.