Home > Evenimente > Fii și tu vestitorul primăverii

În ziua de 1 Martie, celebrăm sărbătoarea Mărţişorului, simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii. Iar pentru că această zi nu e doar despre triumful primăverii asupra iernii, ci și despre acea căldură pe care o aduce cu sine anotimpul dragostei sufletești, în prima zi a primăverii, voluntarii Fundației de Binefacere ”Casa Providenței”, le-au făcut o vizită bătrânilor internați în Spitalul Clinic Municipal nr. 4. Echipați cu mărțișoare confecționate manual, dulciuri, bună dispoziție și dorință de a aduce simbolul primăverii în inimile bătrânilor, voluntarii noștri au reușit nu doar să le organizeze pacienților o sărbătoare deosebită, ci și să interacționeze cu o altă generație.

”Cred cu desăvârșire în faptul că secretul vindecării rezidă într-un lucru important: afecțiunea umană. Anume stropii de lumină și de recunoștință pe care i-am observat pe chipurile multora dintre ei m-au convins că această acțiune a fost un succes”

spune Valeria, una dintre voluntarele care a participat la acest eveniment.

”Ne-am pregătit cu conștiinciozitate de sărbătoarea asta. Am muncit împreună pentru a confecționa mărțișoare și felicitări și consider că efortul depus a dat roade. Tocmai pentru asta am lucrat cu dăruire – ca să vedem cât mai mulți bătrâni fericiți”

își împărtășește impresiile Daniela, o altă tânără care activează ca voluntară la Fundație.

Aducându-le frumoase urări și mici daruri bătrânilor, echipa de la ”Casa Providenței” a petrecut câteva ore alături de aceștia, oferindu-le nu doar o zi specială, ci și suport spiritual.

„Eu locuiesc la țară și niciodată în viață nu am primit un dar, să vină niște persoane necunoscute și să mă felicite”

ne-a povestit una dintre bătrânele internate în spital.

„Azi e 1 martie? nici nu am știut, iată voi ne-ați adus primăvara în salon, mulțumim!”

a recunoscut surprinsă o altă femeie.

Dar acțiunile voluntarilor nu s-au oprit aici, ei nu au uitat nici de buneii care vin zilnic la Cantina Socială a Fundației, dorind să le facă și lor o primire plăcută la început de martie.

Participanții la eveniment au declarat că pentru ei, aceasta a fost o acțiune de suflet și i-au îndemnat și pe alții să-și aducă aminte de cei care îi înconjoară și cărora le putem aduce o bucurie prin intermediul lucrurilor mici.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.