Home > Evenimente > Hrană tuturor!

“O FAMILIE UMANĂ, HRANĂ TUTUROR!” – așa este numită o nouă campanie de nivel global, inițiată de Caritas Internationalis care a primit binecuvântarea Papală.

Startul acestei mișcări de solidaritate a avut loc marți, pe 10 DECEMBRIE. Evenimentul a fost marcat și în incinta Fundației Casa Provienței prin celebrarea sfîntei Liturghii de către Episcopul Anton Cosa, cu participarea colaboratorilor Biroului National Caritas Moldova, a Fundației Regina Pacis, Centrului European de Educație pentru Copii si Tineret “Ioan Paul ai II-lea” și beneficiarii cantinei sociale a acesteia.

food11rom-300x102Episcopul a introdus o semnificație considerabila acestui moment, menționînd cît de nemilos este omul față de cei înfometați atunci cînd aruncă hrana. De asemenea el a citat cuvintele lui Papa Francisc adresate directorului general al FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură): ”Este scandalos că mai există încă foame și subnutriție în lume, care ne pune în fața unei din cele mai serioase provocări a umanității: tragica condiție în care trăiesc încă milioane de înfometați și subnutriți, printre care și mulți copii”.

Într-adevăr este o realitatea cruda și groaznică dacă omenirea continua să se dezvolte doar în materie, dar nu și în spirit – de solidaritate, toleranță și generozitate.
Campania dată nu este o chemare de a colecta și distribui hrană, dar și de a schimba mentalitatea și viziunea noastră despre cum folosim “pîinea nostră cea de toate zilele”. Receptivitatea fiecărui, indiferent cît de semnificativă va fi, este un pas spre salvarea a mii de suflete nevoiașe.

Mesajul Președintelui Caritas Internationalis Oscar Andres Cardinal Rodriguez Maradiaga poate fi vizionat aici:

Alla Muntean

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.