Home > Vârstnici > În căutarea raiului pământesc

“Oriunde te duci, du-te cu toată inima” spunea marele filosof Confucius. Înarmați cu acest gând și cu o bună dispoziție, beneficiarii Centrului de Zi pentru Bătrâni s-au bucurat de o frumoasă excursie la Mănăstirea Hâncu, o mănăstire de călugărițe din raionul Nisporeni.

Din istoria fondării am aflat că aceasta a fost construită în anul 1678 și este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Republica Moldova. Mănăstirea poartă hramul ocrotitoarei Moldovei – Preacuvioasa Parascheva. Fondatorul mănăstirii este considerat a fi boierul moldovean, serdarul Mihalcea Hancu.

Priveliștea uimitoare a acestei mănăstiri nu a putut să nu stârnească admirația și curiozitatea buneilor noștri de a afla mai multe despre istoria sa. Aflată la poalele codrilor, aceasta a cunoscut pe parcursul anilor mai multe etape de constucție, ca într-un final, astăzi, să primească în sânul său mii de credincioși. La fel și noi, nu am putut rămâne indiferenți față de frumusețea locurilor, unde am dobândit o stare de liniște și pace.

La final, bătrânii au mărturisit că nicăieri în Moldova nu au mai văzut gradini cu flori mai frumoase adunate împreună și nicăieri nu s-au m-ai simțit atât de împăcați sufletește.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.