Home > Evenimente > International Youth Meeting-2017

În perioada 25 iunie-3 iulie, în Germania a avut loc întâlnirea internațională a tinerilor, care, pe parcursul mai multor ani, are drept scop comuniunea educației și spiritualității între tineri din diverse țări. Astfel, pe lângă țările precum Serbia, Belarus, Ungaria, Germania, Romania a participat și Moldova, reprezentată de un grup de voluntari a Casei Providenței.

Pe parcursul unei săptămâni tinerii au socializat și au construit relații de prietenie, au participat la activități comune și au avut posibilitatea să cunoască cultura țărilor de unde vin. Tema întâlnirii a fost “Creația” astfel încât, au fost discutate zilele creației lumii în toată amploarea lor. Fiecare zi a adus emoții și aptitudini noi acumulate, toți participanții simțindu-se cea mai de preț capodoperă a lui Dumnezeu.

Impactul acestui proiect constituie deschiderea unor noi direcții spirituale și educative pentru tineri, oportunități de dezvoltare și perfecționare a sferei lor de interes precum și crearea premizelor pentru colaborare între țări.

Aducem sincere mulțumiri tuturor celor, datorită cui acest proiect a fost posibil de realizat.

Impresiile și părerile participanților din Moldova le puteți afla mai jos:

“Această săptămână pe care am petrecut-o făcând parte din IYM a fost una deosebită. Am interacționat cu persoane diferite din țări diferite, am participat în activități interesante care erau spirituale, impresionante,și distractive. Această experiență m-a ajutat să-mi dau seama de multe lucruri și mi-a schimbat gândurile și viziunile asupra multor lucruri. Cred că această experiență a fost una din cele mai bune pe care le-am trăit și sper să am ocazia să particip din nou la acest proiect”.
Andreea Sinigur

”Am avut parte de o experiență de neuitat unde am cunoscut oameni noi și diverse culturi. Acest proiect m-a ajutat mult la dezvoltarea personală pe plan social și spiritual. Mulțumesc IYM!”
Valeria Florea

”În urma zilelor petrecute în Germania la IYM am acumulat cunoștinte și abilități noi. Am realizat că toți suntem la fel, indiferent din ce țară venim. La acest proiect am descoperit oameni noi cu care am legat o relație de prietenie de neuitat, ba chiar mai mult am câștigat o familie nouă ce se întinde pe tot continentul european. Am învățat să scap de anumite temeri cum ar fi: rușinea sa vorbesc într-o limbă străină, într-un final am înțeles că o cunosc destul de bine. Am învațat să nu critic dupa copertă, nu țara face omul și omul face țara.”
Cătalin Cojocari

”Plecarea în Germania nu a fost doar o şansă de a comunica cu alte culturi, a fost o experiență de viață, unde fiecare moment ne preda o nouă lecție. Am reușit să realizez că bariera lingvistică nu există de fapt, ce contează cu adevărat este dorința omului de a interacționa cu alți oameni, și asta am făcut noi acolo, am interacționat cum am putut, de cele mai multe ori prin semne. Întru-un final, am comunicat. Frumosul la acest proiect este felul în care oamenii încearcă să-și valorifice țările din care vin și felul în care ei își exteriorizează inconștient iubirea față de aproapele lor.”
Alexandrina Varzari

O experienţă deosebită am căpătat eu participând la IYM 2017, care a avut loc în hotelul “Haus Wohldenberg” de lângă minunatul oraş Hannover, situat în Germania. Nici hotelul superb, nici mâncarea gustoasă, nici Germania frumoasă nu mai aveau importanţă atunci când participam la activităţile organizate de către liderii acestui meeting. Diversitate lor şi ingeniozitatea nu puteau să nu mă bucure şi să mă lase indiferent. Tinerii din alte ţări erau foarte comunicabili şi prietenoşi, astfel schimbul de experienţe şi simplele discuţii devenind mult mai interesante şi plăcute, ceea ce cu siguranţă este un plus enorm al IYM-ului. Acest efect a fost dobândit datorită orarului bine gândit şi grupelor internaţionale, în care noi am fost divizaţi pentru a avea parte la activităţi deosebite. Organizatorii acestui eveniment au făcut un lucru frumos, care are drept consecinţe o mulţime de emoţii frumoase şi amintiri bune. Mulţumesc!
Lozinschi Bogdan

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.