Home > Copii > Licitația sufletului!!!

Doamnelor şi domnilor! Bine aţi venit la această licitaţie de lucruri rare. Azi vă vom prezenta un lot neobişnuit. Aşa dar, stimată audienţă, permiteţi-mi să vă prezint lotul numărul 1- un suflet uman. Aveţi oportunitatea de a fi martorii acestei licitaţii unice. V-om avea de soluţionat o problemă foarte importantă, deasemenea să găsim răspunsul la întrebarea “Sufletul uman – un lucru nefolositor, ce nu face doi bani, sau o comoară fără de preţ?”. Sunt doritori de a procura acest suflet? 

Lumea, satana și Iisus și-au manifestat interesul.

Lumea era dispusă să ofere bogăţie, veselie, putere chear și întreaga lume! Dar la ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? O lume în care toate bunurile sunt expirate iar avuția se dărâmă… Preţul era mizer. Lumea a fost refuzată.

Satana oferea fericire 100%, un viitor strălucit, desăvârșire, însă fiind acuzat de excrocherie încercând să cumpere un suflet cu ceea ce de fapt nu are, a fost înlăturat de la licitație.

Atunci Iisus a zis: Mi-am dat deacum viaţa pentru el. Mi-am vărsat sîngele, am Plătit pe cruce păcatele lui! Îi voi da pace, ce întrece orice pricepere, bucuria, ce lumea nu le poate oferi sau lua. Îl voi îmbrăca în haine albe a neprihănirii şi voi pune pe cap cununa vieţii. Îl voi purta în mînă ca pe un mărgăritar fără de preţ şi nimeni nu-l va lua din ea. Şi când zilele vieţii lui se vor sfârşi, îl voi lua în slava mea cerească. Unde sunt Eu, acolo va fi şi el.

Astfel sufletul a fost dat lui Iisus care a oferit cel mai mare preț.”

Acestea au fost gândurile ce ni le-au trezit copii în timpul prezentării scenetei de Paști. O licitație care de multe ori se petrece chear sub ochii noștri, dar fiind prea ocupați nu o vedem sau auzim. An de an copii Centrului de Zi împreună cu voluntarii și asistentul social ne surprind prin originalitatea și simplitatea mesajului oferind spectatorului curios emoții pozitive și o invitație spre a reflecta la sensul Jertfei și Învierii Mântuitorului.

Dorim tuturor un Paște fericit plin de bucurie și pace, lipsit de griji și încruntare, căci Iisus a luat asupra Sa greutățile noastre.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.