Home > Voluntari > Lucrul cu copii este un proces continuu de a învăța și preda

Săptămâna trecută, la ”Casa Providenței” a sosit un nou membru în echipa voluntarilor. Este vorba despre Jorge Miguel Barbosa Campos. Jorge este originar din Portugalia, călătorește și face voluntariat deja de un an. A fost voluntar în Portugalia, Romania, Franța, Bosnia, Israel, Polonia, Ungaria și acum a ajuns și pe meleagurile Moldovei. În continuare vă propunem un scurt interviu cu Jorge.

Bună ziua, Jorge! Povestește-mi câte ceva despre tine.
Sunt un băiat de 29 de ani care a decis să lase totul și frumoasa lui insulă Saint Miguel care face parte din insulele Azores pentru a călători și a face voluntariat atât cât va fi cu putință. Am început să studiez educația pentru copii în cadrul Universității și chiar îmi place mult să lucrez cu copiii, este un proces continuu de a învăța și a preda.

Înafară de călătorii și lucrul cu copiii, îmi place să întâlnesc oameni noi, îmi place muzica, îmi place să călătoresc mult pe jos, sportul, etc.

Cum ai decis să vii în Moldova?
Cîteva luni în urmă am întâlnit o voluntară din Germania care cândva a fost voluntară și la voi. Am întâlnit-o în Polonia și mi-a povestit despre această țară și această organizație. Mi-a povestit despre experiența ei în Moldova care m-a inspirat foarte mult și am decis să vin aici pentru că nu am mai fost în țara aceasta și pentru că eram prin apropiere.

Pe cât timp ai venit? Ce expectanțe ai de la această activitate de voluntariat?
Am venit aici pentru 4 săptămâini, și sper că voi învăța mai multe despre cultura Moldovei, învățământul de aici și limba. Moldova este o țară tânără dar cu o istorie lungă dat fiind faptul că se află pe un teritoriu atât de special. Va fi interesant să trăiesc aici și să cunoasc țara aceasta.

Dece îți place atât de mult să lucrezi cu copiii?
Într-adevăr îmi place mult să lucrez cu copiii și lor le place să se joace cu mine. Am lucrat cu copii din diferite țări, diferite culturi, din diferite contexte, copii din diferite pături sociale. Întotdeauna am avut în lucrul cu ei experiențe minunate și mai mult decât a-i învăța, am încercat singur să învăț de la ei multe lucruri.

Ești aici deja de o săptămână, ce poți spune despre activitatea ta?
Până acum am atras atenția că oamenii care nici nu mă cunosc sunt foarte prietenoși. Chiar și oamenii care nu cunosc că sunt voluntar mă acceptă. Mai ales oamenii din Casa Providenței. Și după o săptămână, mă simt deja ca acasă.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.