Home > Evenimente > Magia Carității va aduce magie în viețile a 40 de copilași

Sâmbătă, 11 decembrie, Fundația de Binefacere Casa Providenței, a organizat un nou eveniment caritabil, destinat colectării de fonduri pentru copii din familii nevoiașe. Este vorba de Magia Carității – un eveniment complex, organizat în cadrul Campaniei de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei”, ce și-a propus crearea unui tărâm al frumosului, bucuriei și dăruirii, aducând o diversitate foarte mare de acțiuni. Ne propunem să creăm o tradiție, an de an, în deschiderea tărâmului carității de Crăciun, a tărâmului faptelor bune la fiecare început de decembrie, în curtea Fundației. Anul acesta a fost debutul.

În cadrul acestui eveniment au fost organizate două ateliere culinare pentru copii, unde picii au modelat aluat, au copt turtă dulce de Crăciun, au glazurat-o cu ciocolată, după care împachetând-o frumos, au luat rezultatul muncii lor acasă. Surpriza atelierului a fost Moș Crăciun, care a fost foarte curios de munca lor, de faptele bune care le fac și de cât de cuminți au fost copii acasă.

Dar magia evenimentului nu s-a oprit doar la atelierul culinar, oaspetele de onoare al evenimentului, Moș Crăciun, a colindat fiecare zonă de activitate, a încurajat fiecare copil la cât mai multe fapte bune, a ascultat fiecare poveste, cântec și poezie care i-au fost recitate. La rândul lor copilașii, vizitatori ai evenimentului, au fost mângâiați de către Moșul cu surprize dulci.

O altă zonă plină de activități interesante pentru copii a fost Zona de Creație. Aici copilașii puteau să participe la un atelier de confecționat felicitări, unde și-au ales la dorință modelele de felicitări dorite pentru a le confecționa și, ghidați, de voluntari și-au pus creativitatea în acțiune. Cei mai mici, care iubesc mai mult culorile, au avut posibilitatea să dea strălucire figurinelor din ghips, sau de a experimenta magia culorilor aplicate pe desene tematice. Cea mai solicitată activitate a fost cea de Face Painting – aici copilașii au avut posibilitatea să se transforme imaginar într-unul din personajele preferate, prin intermediul magiei face painting. Voluntari talentați în magia face painting i-au pictat pe copiii cu orice imagine dorită.

Dar nu am uitat nici de mămici, pentru ele fiind pregătit un atelier de creație, unde timp de aproximativ 2 ore participantele au creat niște minunate compoziții de Crăciun din pin, brad și alte ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, care vor aduce un plus de culoare și aromă mesei de sărbătoare. Fiecare participant a plecat acasă cu propria compoziție, pregătită după gustul personal, dar sub coordonarea specialistului în floristică ce a condus acest atelier.

Nu a lipsit de pe tărâmul magiei nici Târgul de Crăciun, în cadrul căruia a fost expusă spre vânzare o diversitate mare de produse pregătite din timp de echipa de voluntari ai Casei Providenței. Partener al acestei acțiuni a fost și Fundația de Binefacere „Caritas Moldova”, care au prezentat o expoziție bogată de articole decorative și nu numai, toate pregătite manual de copiii centrelor de zi din zonele rurale.

Pentru că este iarnă și temperatura aerului scade cu fiecare zi, oaspeții evenimentului de caritate „Magia Carității” au putut să se încălzească cu izvar sau ceai din plante naturale, și să-și întărească puterile cu plăcinte sau muffins coapte în bucătăria Casei Providenței.

Nu mai puțin distractivă a fost ziua și pentru voluntarii noștri. Voluntarii au preparat biscuiții, au confecționat articolele puse în vânzare și au coordonat atelierele organizate în cadrul evenimentului. Și au fost implicați atât voluntarii actuali, cât și foști voluntari ai fundației și voluntari internaționali. Lor li se adresează mulțumirile organizației și a copiilor, pentru munca și dedicația lor, și atmosfera de prietenie și fraternitate creată.

Mulțumim pe această cale tuturor oaspeților evenimentului. Împreună am obținut un rezultat frumos, în sumă de 16 686 lei, care vor merge în pușculița pentru cei 40 de copii din familii social-vulnerabile din satul Izvoare. Cu banii adunați în timpul Campaniei de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei”, ne propunem să procurăm încălțăminte de iarnă pentru copii, hăinuțe, rechizite școlare, enciclopedii, dar și dulciuri, care sunt foarte așteptate de toți copii, în special în această perioadă.

Campania de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei” se află la a 6 ediție. Aceasta a devenit o frumoasă tradiție a fundației, și un simbol al spiritului carității și dăruirii, al valorilor morale și creștine pe care se întemeiază activitatea organizației noastre.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.