Home > Evenimente > Mentorul – mai mult decât un prieten

În perioada 17-24 octombrie Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a participat la un training cu genericul „More than a friend” organizat de „Erasmus+”  în Georgia .

DSC_5890

Training-ul a fost destinate pentru actualii și viitorii Mentori EVS, având drept scop dezvoltarea competențelor de bază în facilitarea procesului de învățare și integrare mai ușoară în comunitatea gazdă a voluntarilor EVS. Astfel 26 de tineri din Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Georgia, Republica Moldova, Rusia și Ucraina au aflat mai multe despre rolul unui mentor pentru un voluntar străin; despre învățarea ne-formală și metodele ei, sau cum poate fi ea facilitată. De asemenea au fost prezentate valorile și principiile unui mentor. Tinerii au avut posibilitatea să își împărtăși propriile experiențe în domeniul voluntariatului și să participe la diverse exerciții practice organizate de echipa de traineri. Ca o durabilitate a programului de învățare, toți participanții au fost încurajați să organizeze în orașul natal un seminar pentru voluntarii naționali, asigurându-se în felul acesta o multiplicare a informației cât mai vastă.

Reamintim că Fundația de Binefacere ”Casa Providenței” a fost acreditată în cadrul Serviciului European de Voluntariat (EVS), parte componentă a programului Uniunii Europene ”Erasmus+”.

DSC_5894

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.