Home > Evenimente > Mereu cu încredere în Providență

În fiecare an, la data de 5 octombrie, Congregația Surorilor Providenței sărbătorește un eveniment important din istoria comunității – la data de 5 octombrie 1981 Alois Scrosoppi, fondatorul Congregației, a fost beatificat de Sfântul Papa Ioan Paul II. Este firesc ca și comunitatea parohială, și toți cei care lucrează în ”Casa Providenței”, și preoții, persoanele consacrate din capitală, au sărbătorit această aniversare împreună cu Surorile Providenței. Cu această ocazie în dimineața zilei de azi a fost celebrată o liturghie de mulțumire la care au participat oaspeții, angajații și voluntarii Casei Providenței, mulțumind lui Dumnezeu pentru harul și puterea ce ne-a oferit-o în toți acești ani, având, în activitatea noastră de caritate, un exemplu și un model pe Sfântul Alois Scrosoppi.
În educația și slujirea fraților săraci, urmați bunătatea și milostivirea părintească cu care Dumnezeu stăpânește și ține în viață creaturile sale..” este unul din multele sfaturi lăsat de Părintele Alois Scrosoppi, fondatorul Congregației ”Surorile Providenței”. Ghidați de aceste valori creștine, continuăm împreună să aducem zâmbetul pe chipul a sute de bătrâni, copii, tineri – beneficiari a proiectelor implementate de Casa Providenței.
Provocările și încercările sunt numeroase, însă și ele prin credință se transformă în oportunități de a sluji pe Domnul în apropiații noștri. Ce poate fi mai frumos decât râsul sincer și zglobiu al unui copil pentru căldura primită sau zâmbetul ochilor bătrâneilor sătui ori brațele tinerilor larg deschise spre cunoaștere, toate acestea împletesc cea mai frumoasă cunună invizibilă, dar simțită în inimile și sufletele noastre. Mulțumim lui Dumnezu!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.