Home > Voluntari > Moldova este o țară a contrastelor

     

     Numele meu este Aurélie, sunt franceză și am 23 de ani. Sunt studentă și fac masterat în domeniul ocrotirii sănătății.

   Am decis să vin la Casa Providenței ca să ma implic în activități sociale și pentru a descoperi un nou sistem juridic și un nou sistem de sănătate.

   Aici, eu fac o varietate de activități. Astfel, am participat la activitățile de zi cu zi ale fundației: ajut la cantina, unde servesc masa de prânz la persoanele în etate, fac activități recreative cu copiii (ore de limba engleză în special), mă implic în activităile zilnice a Centrului de zi pentru batrâni. Fiecare membru al echipei este într-adevăr prietenos și amabil cu mine. Deși eu nu vorbesc nici româna, nici rusa, ei îmi acordă timp să-mi traducă ce trebuie să fac. Există întotdeauna cineva care vorbește limba engleză sau care este gata să-mi traducă, în caz contrar, limbajul gesturilor funcționează destul de bine.

    De asemenea, am ocazia de a-mi lărgi cunoștințele descoperind sistemul de sănătate din Republica Moldova în general. De exemplu, am avut ocazia de a asista la funcționarea farmaciilor din Republica Moldova. Am urmărit, de asemenea, acțiunile Caritas în fiecare săptămână, precum și încă cîteva organizații care se ocupă cu asistență medicală și socială, ceea ce este foarte aproape studiilor pe care le fac . Aceasta îmi oferă posibilitatea de a întâlni o mulțime de persoane interesante.

    Moldova este o țară foarte frumosă care merită de a fi descoperită. Nu am mai fost în Europa de Est, nu e foarte diferită de baștina mea, dar este destul de exotică. Moldova este o țară a contrastelor, cu două limbi și două culturi care sunt amestecate. Este foarte plină de satisfacții să vină aici și să le descoperi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.