Home > Vârstnici > Nu există război sfânt; numai pacea este sfântă

„Unde este pace şi lui Dumnezeu îi place”, spune un proverb românesc. Beneficiarii Centrului de zi pentru bătrâni ai „Casei Providenței” au realizat o excursie la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni” din raionul Anenii Noi, inaugurat în 2004.

Bătrânii, care au vizitat pentru prima dată complexul, au discutat cu această ocazie despre război și urmările tragice la care duce inevitabil. De asemenea, aceștia s-au putut bucura și de priveliștea frumoasă oferită de malul Nistrului, într-o zi însorită de vară. Moment și loc potrivit pentru reflecții spirituale.

Pe drumul care duce spre complexul memorial, echipa de la „Casa Providenței” a trecut și pe lângă vestitul Castel Mimi. Bătrânii și-au manifestat interesul pentru cunoscutul producator de vinuri, și dorința de a-l vizita în viitor. Totodată, s-au delectat cu frumusețea peisajului pitoresc a ținutului.

Discuția, prilejuită de această mică excursie, a fost axată pe ororile războiului în general, și la final toți participanții au pledat categoric pentru menținerea păcii în întreaga lume. Precum spunea și Sfântul Papa Ioan Paul II: „Nu există război sfânt; numai pacea este sfântă”.

Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.