Home > Voluntari > O noua experienţă în voluntariatul internaţional

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului, care derulează începînd cu 1 ianuarie 2014 pînă la 31 decembrie 2020. Erasmus+ Tineret oferă sprijin Țărilor din cadrul Parteneriatului Estic, în care intră și Republica Moldova. Erasmus+ oferă un larg cîmp de mobilitatea persoanelor în scop educațional, inovare și schimb de bune practici, etc. Mobilitatea persoanelor în scop educațional se extinde pe mai multe terene de activitate, unul din ele fiind Serviciul European de Voluntariat (SEV). SEV oferă oportunitatea persoanelor cu virsta cuprinsă între 17-30 de ani de a participa la diferite activități de voluntariat din străinătate pentru o perioadă specifică de timp (2-12 luni).

Casa Providenței intră în numărul celor organizații din Republica Moldova, care participă la acest program și este acreditată ca organizație de primire a voluntarilor SEV din vara anului 2015. Pentru a facilita lucrul in acest program, fiecare organizație, reprezentată de coordonatorul de voluntari internaționali, participă la seminare de formare organizate de Erasmus+.

La unul din aceste seminare a participat și Casa Providenței, reprezentată de Ascherova Chimia, coordonator al voluntarilor internaționali. Acest seminar a avut loc în Cipru pe data de 23-27 februarie la care au participat organizații din mai multe țări UE. Organizații de trimitere a voluntarilor, organizații coordonatoare și organizații de primire. A fost o experiență frumoasă de parteneriat și schimb cultural în care ficare a prezentat activitățile sale. Am avut ocazia să experimentăm metode de educație nonformală, să acumulăm mai multă experiență în lucrul cu volutarii SEV, să analizăm situații dificile de lucru care pot fi o chemare pentru coordonatori, am analizat procesul de recrutare a voluntarilor și mai detaliat procesul de formare a parteneriatelor. A fost o experiență frumoasă și benefică pentru Casa Providenței care sperăm că va aduce multe roade și v-a facilita activitățile de caritate din cadrul proiectelor și ne v-a descrie ca fiind o organizație ce poate lucra cu voluntarii și poate participa la formarea și educația lor fructuoasă și multidimensională.

Ascherova Chimia

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.