Home > Vârstnici > Pelerinaj pentru buneii centrului de zi

Dintre lăcașele monastice din Republica Moldova, cel mai vechi și, pe bună dreptate, cel mai semnificativ din punct de vedere al spiritualității și valorii istorice este Mănăstirea Căpriana. De acest lucru, s-au convins și beneficiarii Centrul de Zi, care au avut ocazia să viziteze, într-o zi superbă de aprilie, Locașul Sfânt al Ortodoxiei- Căpriana.

DSCN0293

Buneii au avut ocazia să viziteze una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova. Aceștia au admirat splendoarea și valoarea deosebită a întregului complex monastic. De asemenea, ei au parcurs întreg teritoriul pentru a admira frumusețea naturii însoțită de o stare duhovnicească sublimă. Istoria Mănăstirii, frumusețea peisajului, lucrările de reconstrucție, stilul de viață conservat al monahilor, fântânile arteziene și pavilioanele executate în stil tradițional, au constituit argumente puternice pentru vizitarea și descoperirea acestui lăcaș în toată splendoarea lui.

DSCN0332

În drum spre casă, ne-am oprit la un popas, pentru ca să admirăm culorile vii ale pădurii prezente în fiecare făptură din aceasta. Cu adevărat, Dumnezeul nostru a făcut toate lucrurile cu înţelepciune! Sufletul nu se mai sătura să admire frumuseţea naturii. Ne-am delectat cu un ceai aromat și am fredonat melodii pascale creștine.

Întreg Complexul Monastic de la Căpriana, dar și natura ne-au uimit prin frumusețea lor. Pentru a uita pentru câteva momente de stresul cotidian, te invităm să te relaxezi cu câteva fotografii superbe.

Mariana Percic

DSCN0285

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.