Home > Evenimente > Persoanele cu dizabilități nu sunt uitate

Data de 3 decembrie este și Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Nu este o sărbătoare în sensul celebrării sale, ci o zi dedicată acestor persoane, care au nevoie de mult mai mult ajutor și atenție decât alții. O zi în care toți ceilalți trebuie să le amintească faptul că societatea nu i-a uitat și are nevoie de ei la fel de mult. O zi în care aceste persoane nu vor mai simți dizabilitatea.

Astfel, cu această ocazie, Fundația de Binefacere „ Casa Providenței” și Direcția Asistență Socială a sectorului Buiucani, au oferit beneficiarilor o supriză mai deosebită. Prima parte a surpirzei a constat dinntr-un concert oferit de către elevii Liceului „Liviu Deleanu”. Cântecele, dansurile și recitalurile de poezii oferite de tinerii artiști au încălzit inimile bătrânilor și au adus un zîmbet pe fețele lor. Cu cuvinte de afecțiune și apreciere i-au bucurat și conducătorii Fundației de Binefacrere „Casa Providenței” și respectiv DAS Buiucani, care au organizat frumosul eveniment. Ulterior, bătrânii au primit daruri, sub forma unor ciorăpei calzi de iarnă, generos oferiți prin intermediul fundației noastre de către Asociația Obștească „Fără Frontiere” din Italia. Toți beneficiarii au rămas încântați de eveniment și daruri, și s-au simțit pe deplin apreciați și iubiți în aceste momente deosebite.

La final, bătrânii au avut parte și de un prânz mai deosebit, îndulcit printr-o delicioasă tortă și un minunat izvar, desigur unul fără alcool. Astfel, această zi deosebită le-a oferit momente de neuitat beneficiarilor noștri. Iar bucuria acestora ne-a fericit și pe noi în egală măsură, întotdeauna dornici, în cel mai profund spirit creștin, să aducem lumină în inimile tuturor persoanelor nevoiașe. Iar coincidența Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități cu începutul Adventului, perioadă în care principiul dăruirii și ajutorării aproapelui este în mod deosebit prezent, nu a făcut decât să amplifice atmosfera de binecuvântare și iubire creștină.

Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.