Home > Evenimente > Perspectivele tinerilor din Europa de Est

În perioada 2-4 septembrie, în Frieseng (Germania) a avut loc cel deal 19-a Congres Internațional Renovabis, la care au participat în jur de 400 persoane din aproximativ 30 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație din care a făcut parte și Casa Providenței.

Șomajul în rândul tinerilor din Europa de Sud-Est și problemele migrației au motivat organizatorii să își îndrepte atenția către tineri, astfel a fost aleasă drept temă a Congresului – ”Tinerii din Europa de est – ce viitor au?”, care este viziunea lor asupra vieții și credinței?. Pe parcursul acestor zile au fost organizate 8 grupe de dialog, care au discutat subiecte precum:
• Educația – acces egal și oportunitate pentru toți;
• Familia și cariera: provocările timpului;
• Sănătatea și condițiile de trai;
• Rolul Bisericii și valoarea credinței;
• Incluziunea socială, oportunități egale;

La finalul Congresului Arhiepiscopul din Cracovia (Polonia) a transmis invitația tuturor participanților de a lua parte la Zilele Mondiale ale Tineretului desfășurate anul viitor în Krakow, în cadrul cărora tinerii din toată lumea se vor întâlni cu Papa Francisc pentru a primi misiunea și binecuvântarea Bisericii de a transmite bucuria Evangheliei tuturor oamenilor.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.