Home > Copii > Pictează Vara în culori la Zârnești

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația de Binefacere “Casa Providenței” organizează tabăra de vară pentru copii și în satul Zârnești din raionul Cahul. Voluntarii organizației au avut ocazia să ofere zâmbete și copiilor din respectivul sat, dar și din localitățile din preajma acestuia.

“Copiii nu au nevoie de învățătura, ci de exemple.” (Joseph Joubert) Dacă la tabăra din Chișinău copiii erau spectatorii unei scenete organizată zilnic de voluntari, acum au avut oportunitatea de a juca și citi pe roluri Povestea lui Peter Pan. Ei au reușit să descopere singuri valorile transmise indirect de James Matthew Barrie prin a se pune pe ei înșiși în pielea personajelor. Au învățat să lucreze în echipă, să faciliteze buna coordonare între replici și mișcări scenice și să distreze ceilalți pici spectatori ca niște adevărați actori de teatru.

În fiecare zi, copiii participau la ateliere creative, astfel odihnindu-se pentru jocurile ce urmau în timp ce își lăsau imaginația să zboare. Aceștia au confecționat din materiale reciclabile corabia lui Hook, Insula-care-nu-există și au personalizat o gentuță din bumbac. Ei erau lăsați să își picteze, coloreze și decoreze fiecare piesă singuri, reușind să expună o parte din personalitatea lor.

Evident, ca orice tabără pentru copii, jocurile au fost nelipsite. Cele doua echipe formate s-au confruntat prin jocuri de tip starturi vesele, ștafetă și nu numai. Pentru fiecare joc câștigat, echipa primea un anumit număr de puncte. Mai mult decât atât, ei erau punctați și în funcție de cât de mult au dat dovadă de valorile prezentate în poveste, precum bunătate, responsabilitate sau curaj. Indiferent de punctajul acumulat de cele 2 echipe, la sfârșit a câștigat, ca întotdeauna, prietenia.

Pentru ca această experiență să fie posibilă, au participat la organizarea acesteia o echipa de 3 voluntari veniți de la Chișinău și 4 tinere voluntare din Zârnești. Sub îndrumarea coordonatoarei Rodica Negură, aceștia au reușit să ofere o vara de neuitat pentru copii. în ajutorul lor au sărit și angajații școlii din sat pe teritoriul căreia s-a desfășurat tabăra. Profesorii si doamna directoare au adus un impact colosal în buna organizare a copiilor, în timp ce bucătăresele au asigurat hrana gustoasă pentru toți cei implicați. Ca de fiecare dată, copiii au rămas mulțumiți și, la rândul lor, au pictat vara voluntarilor în culori.

Autor:Cojocari Cosmin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.