Home > Copii > Pictează viața în culori

A fost odată într-un ţinut îndepărtat, un frumos şi mic oraş, la fel ca multe alte oraşe din lume. Avea multe case dar mai ales multe străzi care duceau la castelul împăratului. Cu toate că avea tot ceea ce şi celelalte oraşe aveau era totuşi diferit pentru că totul în oraş era gri. Un gri închis foarte trist şi monoton. Străzile, casele, totul era gri, chiar şi castelul regelui, ba chiar şi locuitorii…” Așa a început Tabăra de vară pentru copii ”Pictează viața în culori”, care s-a desfășurat între 13 și 18 august la Casa Providenței. O sută de copii, ghidați de 25 de voluntari au descoperit zilnic câte o valoare umană asociată cu o culoare, umplând astfel castelul gri din prima zi, cu un curcubeu al luminii. Micile scenete prezentate de voluntari, discuțiile, jocurile și atelierele, toate veneau să completeze una din valorile redescoperite.

1_zi-(8)

Prima zi a fost dedicată ÎNȚELEPCIUNII și ENTUZIASMULUI, în care copii și-au propus câteva angajamente, și anume să elimine din viața lor măcar o atitudine gri, pornind să trăiască aceste șase zile ale taberei cu mult entuziasm.

2_zi-(11)

După care și-a făcut loc CREDINȚA, explicându-se copiilor că ea nu-i un lucru numai de duminică, s-au numai de sărbători, ci trebuie să aibă locul cel mai important în viaţa noastră. Dumnezeu nu este numai o idee ci o persoană pe care trebuie să-L întâlnim. Astfel copii au fost încurajați să descopere trei daruri pe care le-au primit în această zi de la Dumnezeu.

3_zi-(13)

Cea de a treia zi a adus valori precum GENEROZITATEA și CURĂȚENIA. Copii au înțeles că egoismul îi ține legați, iar fiind generoși devin mai fericiți atât ei cât și cei apropiați lor. Iar curățenia este importantă nu doar pe din afară dar și pe dinăuntru, adică în vorbe, gânduri, fapte și cuvinte.

1_zi-(15)

CURAJUL și SPERANȚA au fost valorile descoperite și simțite de copii în cea de a patra zi. Activitățile dinamice petrecute în „pădurea speranțelor” au fost tocmai potrivite pentru a-și testa curajul și a înțelege că anume frica este cea care îi face să vadă problemele mari.

Spre final copii au înțeles cât de frumoasă este SOLIDARITATEA, atunci când lucrează împreună sau când întind o mână de ajutor celor care nu reușesc.

4_zi-(6)

Astfel a fost creat un curcubeu al valorilor în care copii au trăit cu entuziasm fiecare zi, au depășit cu curaj probele din competiții, au umplut inimile părinților cu bucurie, povestind însuflețiți despre tot ce au văzut și simțit, s-au ajutat la ateliere, au crezut în forța echipei lor dând speranță celor mai slabi.

5_zi-(1)

Tabăra de vară a redescoperit toate aceste valori nu doar copiilor, dar și echipei de voluntari, care și în acest an a fost una internațională. Pe această cale mulțumim încă o dată tuturor voluntarilor pentru dăruirea lor – Adelina, Alexandrina, Daniela, Mihaela, Vladislava, Lina, Dana, Marius, Julian (Germania), Olga (Germania), Audrey (Franța), Tommaso (Italia), Ion, Cătălin C., Vlada, Colea, Iulia, Charles (Camerun), Olivia, Cătălina, Camelia, Grișa, Vasilica (România), Cătălin G., Veronica.

Rodica Negură

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.