Home > Evenimente > Programe de reculegere pentru tineri

Casa Providenței, în această vară, a fost gazdă și pentru alte 2 evenimente frumoase, organizate de Episcopia Romano-Catolică. Unul fiind dedicat ministranților din parohiile Diecezei de Chișinău iar cel de al doilea adorantelor și ”fiicelor Mariei” de asemenea din Dieceza de Chișinău.

DSCN8629

Câte o săptămână plină de activități formative a fost pregătită cu multă grijă de preoții și surorile responsabile. Dacă pentru ministranți tema generală a fost ”Bărbați curajoși” atunci pentru adorante ”Prin Maria la Isus în misterele Sfântului Rozariu”.

Pentru grupul de ministranți, care au fost 17 la număr, veniți din diverse parohii din Moldova, activitățile, programul și reflecțiile de peste zi au fost inspirate din personajele bărbătești din biblie. În ziua de azi, pentru ai sluji lui Dumnezeu, ai nevoie de mult curaj în special pentru a rezista provocărilor lumii moderne.

DSCN8633

Pentru adorante, meditațiile propuse săptămânii de reculegere au fost despre misterele de durere ale sfântului Rozariu, despre necesitatea rugăciunii, despre ascultarea față de cuvântul lui Dumnezeu, plecând de la citatul biblic: „Nu numai cu pâine va trăi omul” (Mt 4,4).

DSCN8618

Din activitățile zilnice nu au lipsit nici jocurile, excursiile, atelierele creative. O îmbinare armonioasă între util, educativ și recreativ. Acest tip de reculegeri oferă posibilitatea tinerilor din diferite parohii ale Moldovei să se cunoască, să împărtășească din trăirile și experiențe locale, să se creeze și să se consolideze noi prietenii.

Rodica Negură

DSCN8554

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.