Home > Copii > Proiect: “Ajută-mă să învăț!”

În preajma anului școlar se amplifică grijile părinților legate de achiziționarea rechizitelor și a materialelor necesare pentru școală. Fiecare caiețel, pix, penar și mult așteptatul ghiozdan le transmite micuților un amalgam întreg de emoții. Însă, există copii, părinții cărora nu au posibilitatea să le ofere ghiozdanul mult așteptat.

În acest sens, având totodată convingerea că educația este aspectul cel mai important al unei societăți, Fundația de Binefacere „Casa Providenței” a lansat în preajma anului școlar proiectul „Ajută-mă să învăț!”. Scopul proiectului a fost să contribuie la combaterea abandonului școlar provocat de cele mai multe ori de o situație financiară precară.

Astfel proiectul a trezit în inimile copiilor bucuria de a învăța și totodată ia ajutat să înțeleagă că educația este propria investiție pentru un viitor mai bun. Dacă deschiderea noului an școlar înseamnă pentru cei mai mulți dintre copii, părinți, dascăli – bucurie, flori, rechizite și ghiozdane, inițiativa acestui proiect creștinesc a readus, cu siguranță, speranța unui alt început și pentru cei mai triști decât noi.

Masca textilă de protecție tot se regăsea în rucsac.

50 de copii de vârsta 7-13 ani din localitățile Zârnești, Paicu și s. Tretești – sate situate în sudul Republic Moldova, unde situația social-economică este cea mai precară au primit câte un ghiozdan plin cu caiete de matematică și în linie, caiete de muzică, mape pentru desen, penare, agende, creioane colorate, pixuri, acuarelă, pensule, clei, ascuțitoare, învelitori pentru caiete/cărți, foarfece, hârtie colorată etc.

A fost o zi plină de emoții pe ambele părți, a celor ce oferă și a celor care primesc. Ghiozdanele alese cu grijă, pentru a corespunde vârstei copilului au fost imediat minuțios cercetate de mîinile curioase a copiilor, care la final declarau triumfător că sunt gata de școală.

Aducem sincere mulțumiri Asociațeie „Stella Bianca” din Italia pentru suportul oferit. Generozitatea dumneavoastră a însemnat foarte mult pentru acești copilași. Vă mulțumim că sunteți un prieten atât de bun și dornic de a oferi ajutor în orice moment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.