Home > Projects > Actuale > Ajutor pentru nevoiaşi la domiciliu

Atunci când vine vorba despre vârstnici, problema sărăciei nu este una singulară. Lupta pentru supraviețuire devine o luptă împotriva izolării, împotriva sentimentului de inutilitate socială și împotriva singurătății. Din păcate, asistenții sociali ajung a fi singurele persoane care îi vizitează, iată de ce, „Ajutor pentru nevoiaşi la domiciliu” este un proiect adresat persoanelor vârstnice ce sunt imobilizate din cauza vârstei înaintate, a bolilor de care suferă sau a veniturilor mici.

Experiența proiectului a demonstrat că lipsa socializării este o problemă la fel de acută ca sărăcia, iar solidaritatea cu bătrânii este o parte importantă a slujirii săracilor. Astfel, prin proiectul menționat se asigură lunar câte un pachet cu produse alimentare şi trimestrial câte un pachet cu produse industriale (detergenţi, soluţii dezinfectante, produse de igienă corporală etc.) pentru 40 de persoane. Beneficiarii sunt din municipiul Chișinău, cât și din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

Desfășurarea proiectului este datorată susținerii solidare a prietenilor noștri italieni din Societatea Sfântului Vicențiu de Paul din Triveneto și Asociația Moldavenir din Franța.