Home > Evenimente > Săptămâna Socială pentru Studenţi, ediţia a VI-a

În perioada 20-24 septembrie, tinerii voluntari ai Fundaţiei de Binefacere “Casa Providenţei” au participat la Săptămâna Socială a Studenților organizată de Oficiul Diecezan pentru Pastoraţie Universitară și Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității A.I.Cuza din Iași, care a avut loc în orașul Slănic Moldova, județul Bacău. Tema pentru acest an a fost “Căsătoria orânduire divină sau rânduială umană”, tinerii au avut posibilitatea să participe în aceste zile la mai multe prelegeri, mese rotunde și ateliere. „Fie ca cei care vor să se căsătorească să se apropie de această stare cu dispoziţie potrivită şi bine pregătiţi, astfel încât să poată pe cât posibil să se ajute în vicisitudinile vieţii şi mai mult să se ajute pe drumul mântuirii şi să-şi formeze omul interior în plinătatea învăţăturii lui Cristos.” (Papa Pius al XI-lea, Casti connubii, nr. 113-114).

Voluntarii au rămas impresionaţi de acest proiect. Aceştia au participat la prelegerile si atelierele organizate în fiecare zi dar şi au avut destul timp pentru a admira uimitoarea privelişte şi pentru a se distra împreună cu restul participanţilor. Iată părerile acestora în urma participării la proiect:

“Tema acestui proiect a fost căsătoria şi cu toate că pare că sunt încă tânără pentru a discuta acest subiect, eu consider că abordarea acestuia este necesară, deoarece pentru acest eveniment major trebuie să te pregăteşti din timp. Am învăţat că pentru a merge spre căsătorie trebuie să urmezi anumiţi paşi şi să acumulezi treptat anumite valori care vor pune baza acesteia. În cadrul proiectului am acumulat multe cunoştinţe care îmi vor fi utile pe viitor, am admirat priveliştea nemaipomenită a orăşelului Slănic Moldova şi am petrecut timpul frumos cu tineri energici şi ambiţioşi.”
-Valeria Florea

“În aceste 4 zile, pe care le-am petrecut în Slănic Moldova, un orășel deosebit de frumos, am avut parte de experiențe de neuitat. Mi-am făcut noi prieteni, am interacționat cu noi persoane de diferite vârste ,iar cursurile de cununie care au avut loc mi-au fost foarte folositoare. Chiar dacă sunt încă adolescentă și nu am de gând să mă căsătoresc în timpul apropiat, am învățat multe lucruri care îmi vor fi de folos. Am realizat cât de important este pasul spre căsătorie, și însăși căsătoria, și cum să știm ce facem greșit și ce nu. Am mai înțeles că niciodată nu este devreme să te pregătești spiritual spre acest pas. Le mulțumesc tuturor care au pregătit acest proiect pentru timpul frumos pe care l-am petrecut!”
-Andreea Sinigur

“În cadrul Săptămînii Sociale pentru Studenți am căpătat o experiență deosebit de frumoasă în care am cunoscut persoane noi, interesante și vesele.Am învățat multe lucruri despre căsătorie, relație, cuplu și despre valorile lor. În același timp am participat la prelegeri și ateliere în care discutam diverse teme ce stau la baza unei căsătorii. Mulțumită acestui proiect am avut parte de momente frumoase alături de persoane dragi.”
-Daniela Antoniuc

“În cadrul Săptămânii Sociale pentru Studenți, care a avut loc la Slănic Moldova am avut parte de emoții și senzații unice, am interacționat cu oameni frumoși și am învățat o mulțime de lucruri interesante despre căsătorie. Chiar dacă încă nu ma gândesc la căsătorie, am preluat multe informații utile ce îmi vor prinde bine in viitor. Am sesizat cât de importantă este căsătoria și ce valori stau la baza ei, cu ajutorul prelegerilor si atelierelor ce au avut loc in aceste 4 zile. Vreau sa mulțumesc mult tuturor pentru organizarea acestui proiect!”
-Alina Chirciu

“A fost o călătorie perfectă, cu o mare experiență socială și educativă. Am venit cu noi idealuri și prieteni.”
-Cristina Guţan

„În zilele petrecute la Slănic Moldova am acumulat experienţe noi , prieteni noi şi cunoştinţe. Ca temă am avut casatoria, o temă actuală. Am ascultat despre propria experienţă a unor persoane deja căsătorite ,despre căsătoria din trecut și cea din zilele de azi. Am dezbătut multe întrebări cu studenţii din România. Astfel ne-am îmbunătăţit cunoștinţele şi am acumulat prieteni noi.”
-Cătălin Cojocari

Sursa foto: ercis.ro

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.