Home > Evenimente > Seminar: Stimularea participării civice și a abilităților de lider

Pregătirile pentru Tabăra de vară organizată de Fundația de Binefacere „Casa Providenței” sub sloganul „Pictează vara în culori”, sunt în plină desfășurare. În cadrul acestor pregătiri, sâmbătă a fost organizat un seminar de formare pentru tinerii voluntari, viitorii animatori ai taberei. Seminarul, cu genericul „Stimularea participării civice și a abilităților de lider” l-a avut drept protagonist pe cunoscutul trainer Doru Curoșu. La eveniment au participat peste 30 de voluntari, atât din vechea echipă a fundației noastre, cât și noi tineri, dornici să facă parte din echipă și să acumuleze noi abilități.

În cadrul seminarului au fost abordate subiecte importante, precum este conceptul de voluntariat în Republica Moldova, importanța activității de voluntariat atât pentru societate în general, cât și pentru fiecare în parte. Participanții au putut face cunoștință cu tehnici de lucru în echipă și facilitarea etapelor de formare a unei echipe, precum și cu pașii și calitățile necesare pentru a deveni un lider. Cunoștințele dobândite cu această ocazie vor folosi atât pentru organizarea taberei de vară pentru copii, cât și pentru formarea și dezvoltarea personală a voluntarilor. Iar dezvoltarea tinerei generații este una din misiunile fundamentale ale fundației noastre.

De asemenea, în cadrul activităților organziate în timpul seminarului, voluntarii au putut să se cunoască și să înceapă procesul de formare a unei noi echipe. Iar coeziunea acesteia va fi fundamentală în organizarea taberei de vară, dar și a altor activități ale organizației.

Voluntarii au fost foarte încântați de eveniment și de cunoștințele obținute, și au început construirea unei echipe eficiente a organizației noastre. În viitorul apropiat, Fundația de Binefacere „Casa Providenței” va organiza și altfel activități și seminare pentru voluntari, în cadrul programului de pregătire a taberei de vară pentru copii.

Autor: Mihail Țurcanu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.