Home > Uncategorized > Seminariștii din Iași în serviciu celor nevoiași

În fiecare an Dieceza Romano-Catolică de Chișinău primește cu bucurie în misiunea social-pastorală tineri seminariști din anul 5 al Institutului Teologic Romano-Catolic Sfântul Iosif din Iași. Tradițional, pe parcursul a mai multor ani, ”Casa Providenței” beneficiază de serviciile tinerilor, care sunt implicați în programele de asistență socială a instituției. Avem onoare și bucuria de a vă prezentă seminariștii care anul acesta activează în cadrul proiectelor: ”Cantina socială pentru vârstnici” și ”Centrul de Zi pentru Copii”, dar și multe alte activități a Parohiei Sfântul Alois Scrosoppi:

gabi.jpg”Sunt Gabriel şi a trecut deja mai bine de jumătate de an de când sunt „voluntar” la „Casa Providenţei” din Chişinău. De fapt sunt în ”anul pastoral”, activitate specifică prevăzută de formarea mea teologică. M-am născut la Paşcani, România la data de 5 mai 1989 şi studiez teologia la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi.
A fi angajat în activităţile pe care le propune Fundația de Binefacere „Casa Providenței” este o provocare, întrucât speranțele și așteptările mele merg pas cu pas alături de realitățile societății din Republica Moldova. Realizarea unor lucruri mici și obișnuite, nesemnificative pentru unii, zi de zi cristalizează o experiență unică și frumoasă pentru ceilalți, dar și pentru mine.
Cu certitudine, nu contează ce și cât faci, dar mai ales cum faci!
Mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare experienţă frumoasă pe care am trăit-o aici, pentru toate lecţiile de viaţă pe care le-am primit, dar mai ales pentru oamenii minunaţi de care am fost înconjurat. Cu siguranţă voi pleca acasa, la sfârşitul acestei perioade mai bogat decât am venit!”

Gabriel Hălănduţ, Iaşi-România

Eusebiu”Numele meu este Tulbure Eusebiu, am 23 de ani şi sunt student în anul V – pastoral la Istitutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi. În acest an pastoral am ales să vin în Republica Moldova cu gândul că aici voi întâlni oameni noi, locuri şi obiceiuri frumoase, altele decât cele de acasă.
Chiar dacă în acest an am scăpat pentru moment de emoţiile unei sesiuni, totuşi am avut ocazia să învăţ o lecţie foarte frumoasă şi anume despre cum „lucrează” Providenţa. În „Casa Provideţei” am avut şansa să văd pe viu cum planurile Providenţei prind viaţă cu ajutorul şi bunăvoinţa celor de aici. Cred că această nouă lecţie de viaţă mă va ajuta atât în drumul formării mele ca om cât şi ca viitor preot.”

Tulbure Eusebiu, Iași-România

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.