Home > Evenimente > Serviciul de voluntariat oferă o față umană a Comunității Europene.

În perioada 4-7 mai, Fundația de Binefacere “Casa Providenței” a fost invitată la Seminarul practic anual, organizat de Asociația ”Inițiativa Creștină pentru Europa” – www.freiwilligendienst.de, din Dresda. Seminarul a avut câteva subiecte de discuție, printre care: schimb de opinii cu privire la situația politică și socială actuală a serviciilor de voluntariat în țările europene; balanța dintre teorie și practică: evaluarea anului curent; vizitarea organizațiilor gazdă din Germania; planificarea noului an ICE 2015/16.

La întrunire au participat mai mulți parteneri internaționali, care s-au împărtășit cu practicile anului curent, atât din punct de vedere a coordonatorilor cât și părerile voluntarilor care activează în organizațiile pe care le reprezintă. Au fost analizate subiectele și propunerile, a fiecărei țări gazdă în particular, ceea ce a contribuit la crearea unei imagini mai clare a activității voluntarilor. Ca rezultat a acestei întruniri au fost puse bazele unor noi proiecte și idei de îmbunătățire a cooperării dintre voluntar și organizația gazdă.

În fiecare an, Casa Providenței are plăcerea să se bucure de angajamentul a doi voluntari din Germania, și anul acesta în activitățile fundației sunt implicați Olga Gwendolyn Barthe și Julian Heide.

Mulțumim organizatorilor pentru această întrunire productive și o atmosferă plăcută, și nu în ultimul rând pentru relația de prietenie și de cooperare de durată.

Alla Muntean

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.