Home > Vârstnici > Șezătoarea de altădată!

Șezătoarea este un obicei cu un rol foarte important în viața noastră socială. Semnificaţia socială a şezătorilor constă în faptul că ele contribuiau la menţinerea unei mentalităţi colective în comunitatea satului.

DSCN8313

Așa cum în timpurile noastre, interesul tinerilor pentru acest obicei a scăzut, aceștia fiind interesați mai mult de metodele moderne de socializare, este mai greu să menținem farmecul unui astfel de obicei străvechi!

DSCN8318

Beneficiarii noștri au decis să-și amintească despre organizarea unei astfel de tradiții pentru a demonstra tinerilor prezenți adevărata valoare a unui popor moldovenesc.

DSCN8326

Astfel că, luni, 20 iunie, s-au adunat mai mulți oameni în Casa Mare a Centrului de Zi, unde atmosfera a fost veselă, și anume prin faptul că: s-a cântat, s-au spus povești și poezii, s-a dansat. Persoanele prezente au și lucrat, dar și s-au întrecut în glume, ghicitori și povești.

DSCN8314

Într-un final, atât cei care au organizat șezătoarea, dar și spectatorii care au admirat-o, au ieșit la o horă moldovenească.

Mariana Percic

DSCN8311

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.